Deniz Uğur: İyi müşteri tekrar Türkiye'ye dönmeye başladı

Deniz Uğur: İyi müşteri tekrar Türkiye'ye dönmeye başladı
Bentour CEO'su Deniz Uğur, şirketin 2018 performansı, Almanya pazarı ve Türkiye'deki iç pazara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Varlıklı turistin Türkiye'ye yeniden dönmeye başladığına işaret eden Uğur, dış pazarın büyümesi ile birlikte iç pazarın daralacağı uyarısında bulundu.


TurizmGüncel

Bentour'un 2018 performansı ile ilgili de bilgi veren Deniz Uğur, ciroda yüzde 90, müşteri sayısında yüzde 80 artış yakaladıklarını kaydetti. Şu ana 140 bin rezervasyon aldıklarını söyleyen Deniz Uğur, ''En önemlisi de düşük fiyattan satmıyoruz. Otalamamız 720 euro. Bizim amacımız zaten az olsun öz olsun.'' ifadelerini kullandı.

''GOLFÇÜLER TÜRKİYE'YE GERİ DÖNÜYOR''

Kış satışlarının da çok iyi gittiğini ifade eden Deniz Uğur, golfçülerin de Türkiye'ye dönmeye başladığını ve bu segmentte yüzde 50 artış olduğuna dikkat çekti. ''İyi müşteri tekrar Türkiye'ye dönmeye başlıyor'' diyen Deniz Uğur, ''Türkiye'nin imajı genel anlamda yükseldi. Çünkü bu müşteri tipi fiyata bakmaz.'' şeklinde konuştu.

''2019 AVRUPA'DA İSTANBUL YILI OLABİLİR''

Avrupa'da 2019'un İstanbul yılı olabileceğini dile getiren Deniz Uğur, ''Herkes şu anda Türkiye'nin çok ucuz olduğunu biliyor. Avrupa'da 10 milyon Türkiye seven insan var. Euronun kuvveti o kadar yüksek ki, her şeyin en iyisini alsalar yine ucuz çıkacaklar.'' dedi.

''TÜRKİYE'DE İÇ PAZAR AYAKTAT TUTULMALI''

Dış pazardaki talep artışının iç pazarı olumsuz etkileme riski taşıdığını belirten Deniz Uğur, ''Kriz dönemlerinde iç pazar konaklama sektörünü çok iyi destekledi. Kötü günleri unutmamak lazım. Şimdi Avrupa pazarı yükselince iç pazar daralacak. Otelciler dikkat edip iç pazarı ayakta tutmalılar. Uzun vadede bu durum otelcilerin çıkarına.'' ifadelerini kullandı.


Bu Haber 03.09.2018 - 19:57:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan Öztürk 06.09.2018 - 10:04

    Misafirleri iyi ve kötü diye kategorilere ayırmak uygun değil, tüm misafirler iyidir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.