Deniz Atabay Didim’e yeni yatırım yapan otel gruplarını açıkladı

Deniz Atabay Didim’e yeni yatırım yapan otel gruplarını açıkladı

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, önde gelen otel gruplarının peş peşe Didim’e yatırım yaptığını açıkladı.


Turizm Güncel

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim’e gelen yeni yatırımlarla ilgili Turizm Güncel’e değerlendirmelerde bulundu

Didim’e peş peşe yeni yatırımlar geliyor

ITB Berlin Fuarında yaptıkları görüşmelerde iyi sinyaller aldıklarını söyleyen Deniz Atabay “Yeni tesislerimiz yakında zamanda devreye girecek. İki nitelikli konaklama tesisinin inşaatı başladı. 2024 yılının nisan ayında açılacaklar. Barut Grubu ve Ela Grubunun yaptığı büyük ölçekli tesisler bunlar. ANEX Grubu burada bir tesisi satın aldı. Geçtiğimiz yıl Duja Grubu Didim’e girdi. Tabi bu tesislerin satışları artıp dolulukları arttıkça başka tesisler de yapacaklardır. Yerel yönetim olarak biz de bunun hazırlıkları içerisindeyiz. Çok yakında belki bugünkü yatak kapasitesi kadar yatak kapasitesini yeni yatırımlara açacağız. Bunların çoğunun hazırlığı bitti, yakında faaliyete girer sanıyorum.” dedi.

"Oteller ay sonuna doğru açılış hazırlıklarına başlayacak"

Diğer bölgeler gibi Didim’in de evlerini, otellerini ve kamu tesislerini depremzedelere açtığını belirten Deniz Atabay, “Kamu tesislerinde ve evlerde konaklayan depremzedeler bir süre daha konaklayacaklar ama devletin onlara da ikinci bir kapı açması gerekiyor. İnsanların kendi topraklarından ve yurtlarından uzakta uzun süre yaşamlarını idame ettirmeleri kolay değil. Öte yandan oteller bu ayın sonuna doğru açılış hazırlıklarına başlayacaklar. Misafirleri de o şekilde kabul ettiler zaten ve bizleri de bilgilendirdiler. Orada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.” dedi.



Bu Haber 22.03.2023 - 15:25:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.