Dedeman’dan ‘ticari sır davası büyüyor’ haberine ilişkin açıklama

Dedeman’dan ‘ticari sır davası büyüyor’ haberine ilişkin açıklama

Dedeman Grubu, şirketin eski CEO’su Emrullah Akçakaya'nın sahte denetim raporuyla kendisine dava açıldığını ileri sürerek Banu Dedeman hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin açıklama yaptı.


Dedeman Grubunun eski CEO’su Emrullah Akçakaya ile Dedeman Otelleri arasındaki süren davayla ilgili karşılıklı açıklama ve suçlamalar birbirini takip etti.

T24’te yer alan habere göre Emrullah Akçakaya, sahte denetim raporu hazırlatarak kendisi hakkında dava açılmasına neden oldukları iddiasıyla Dedeman otellerinin sahibi Banu Dedeman ile Avukat Rezan Epözdemir’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dedeman Otellerinin grubun eski CEO’su Emrullah Akçakaya ile eski Genel Müdür Yardımcısı Tunay Erdal hakkında, nitelikli dolandırıcılık yaparak şirketi zarara soktukları ve ticari sır niteliğindeki bilgileri rakip firmalarla paylaşarak güveni kötüye kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtilen haberde “Şikayet dilekçesiyle birlikte bağımsız bilirkişi raporu da savcılığa sunulmuştu. Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı da iki eski yönetici hakkında, “özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma ve ticari sır niteliğindeki belgeleri açıklama” suçlarından dava açmıştı. Açılan davanın İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edilirken, eski CEO Akçakaya’dan yeni bir hamle geldi.” denildi.

Emrullah Akçakaya’nın Dedeman otellerinin sahibi Banu Dedeman ile Avukat Rezan Epözdemir’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi hakkında, “resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, iftira ve yalan tanıklık” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

2019 yılının ekim ayında sözleşmesinin feshedilmesine gerekçe olarak gösterilen ve sonrasında açılan davaya gerekçe olarak gösterilen bağımsız denetim raporunun sahte olduğunu iddia eden Akçakaya, kendisinin işten çıkarılması kararının söz konusu denetim raporunun hazırlanmasından çok önce alındığını, işten çıkarıldığı 17 Ekim 2019 tarihinde bir denetim raporu olmadığı gibi, yapılmış bir denetimin de olmadığın öne sürdü.

Dedeman Grubundan açıklama

Akçakaya’nın iddiaları sonrası bir açıklama yapan Dedeman Otelleri ‘Birkaç haber sitesinde “Dedeman otellerinin ticari sır davası büyüyor.’ adında ve benzeri başlık ve ifadelerle şirket unvanımız, markamız ve ailemiz soy ismi töhmet altında bırakılmaktadır.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Habere konu şahısların ve tanıklarının geçmişte şirketimize vermiş oldukları zararlardan ötürü iş akitleri feshedilmiş, verdikleri zararlara binaen aleyhlerinde şikâyette bulunulmuş olup karşılığında şirketimize açtıkları davaları peşi sıra kaybetmeleri ve aleyhlerine kesinleştiği, yargılandıkları davada ceza almaları muhtemel olduğundan, tevessül ettikleri mesnetsiz istikamet ile kamuoyunda aksi yönde bir algı oluşturma çabası içinde oldukları müşahede edilmiştir.

İlgili şahıslar hakkındaki yargı süreçleri devam etmekte olup, asılsız haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.”



Bu Haber 24.07.2023 - 20:53:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Adalet yerini buldu

    Adalet Geldi 11.03.2024 - 07:09

    Sonunda gerçekler ortaya çıktı ve adalet yerini buldu. Suçlular ve kötüler cezasını buldu. Ama gel gör bu tescilli suçlular hiltonda çalışıyorlar

  • Ilhan Akdag 25.01.2024 - 04:02

    Aile içi hesaplaşma, idareciler masum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.