Dedeman’da yeni dönem: Bana turizmin aykırı çocuğu diyorlar

Dedeman’da yeni dönem: Bana turizmin aykırı çocuğu diyorlar
Dedeman Hotels’in yeni yönetim kurulu başkanı olarak göreve başlayan Ergün Demiray ilk, grubun büyümesine ilişkin iddialı hedefler açıkladı. 2024’te gruba ait otellerde 2,4 milyon misafir ağırlamayı, 2025’te ise gurubun otel sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Demiray, THY’nin uçtuğu her destinasyonda olmak istediklerini söyledi.

Turizm Güncel

Dedeman’ın 29’u operasyonda, 23’ü ise imzalanmış proje aşamasında olmak üzere, 53 tesis ve 9 markaya sahip olduğunu belirten Ergün Demiray “Yaklaşık 1700 çalışanımız ile hizmet veriyoruz. 2025 yılı sonuna kadar hizmete açık ve imza aşaması tamamlanmış otel sayısını 100’e, hizmet verdiğimiz ülke sayısını ise 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Yıl sonu hedefimiz ise markamıza katılan yeni otellerimizle birlikte 2.5 milyon misafir ağırlamak” dedi.

“Hedefimiz herkesin Dedeman’ı olmak...”

Farklı kategorilerde, farklı ihtiyaçları karşılayan ama hepsinde misafirlerin son derece olumlu bir deneyim yaşayacakları 9 markalarının olduğunu belirten Ergün Demiray sözlerine şöyle devam etti; “Dedeman markası; yatırımcıların gönül rahatlığı ile projelerini teslim edeceği, çalışanların huzurlu ve keyifle görev yaptığı, misafirlerin ise rahatlık, konfor kavramları içinde son derece olumlu deneyimler yaşayacağı bir yapı sözü veriyor. Bugün Türkiye’nin en büyük yerli otel markası olarak Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her yerde olmak istiyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcı tekliflerine uyum gösterme vizyonumuzla ilerliyoruz.

“2024 yılına 2 otel açılışı, 6 yeni proje imzası ile başladık”

Büyüme stratejisi kapsamında 2024 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirten Ergün Demiray, “Yılın başında Almaty ve Karabük otellerini hizmete açtık. Ocak ayında Sapanca otelimiz, Şubat ayının başında Çanakkale ve Istranca (Kırklareli) otellerimizin imzalarını attık. 15 Şubat’ta ise ‘tek günde 3 imza birden’ dedik; Bakü, Batman ve Kemer franchise sözleşmelerini imzaladık. Park Dedeman Bakü, yurt dışındaki dördüncü otelimiz olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyor. Batman'daki The Mesopotomia Managed by Dedeman da 'Managed by Dedeman' markamızın üçüncü oteli olacak. Dedeman Kemer Resort ile Antalya’da bayrağımızı yeniden dalgalandıracağız” diye konuştu.

“Türkiye’deki en büyük problem işletmelerin kazandığını düşündüğü paralar”

Türkiye’nin en büyük probleminin işletmelerde kazanıldığı düşünülen paralar olduğunu söyleyen Demiray “İki sene evvel Dedemen İstanbul’daydık. Buraya 66 milyon lira bütçe vermişlerdi. Ben ‘Burası en az 150 milyon yapar’ dedim. Başkan yardımcımız Elçin Hanım da ‘Genel müdür kapıları tekmeliyor, 66 milyon çok bile’ dedi. O yılı 180 milyonla bitirdi bu otel. Geçen yıl 300 milyonu gördük, bu yıl da 500 milyonu görürüz diye düşünüyoruz. Biz Türkiye’de ve dünyanın her yerinde doğru yönetilmediğini düşündüğümüz bütün tesislere talebiz. 1 sene bedava biz yönetelim. Sonra vazgeçelim anlaşmadan diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dedeman Hotels

“Bana turizmin aykırı çocuğu diyorlar”

Bir otel için gittikleri Özbekistan’da 5 otelle döndüklerini anlatan Ergün Demiray,  “Otellerin bütçelerini istedik. Sadece gelir bütçesi var. Gideri, segmenti, hiçbir şeyi yok. Bunu bütün şehirleri gezerken soruyorum. Hangi segmentten iş alıyorsunuz? ‘Segment ne demek? Bizim bir gelirimiz var, bir de giderimiz var. Bazen biz para veriyoruz, bazen de onlar bize para veriyor’ gibi kurumsallıktan çok uzak, bakkal hesabı yapılan tesisler var. Ben buna çok üzülüyorum. Ben bir turizm gönüllüsüyüm. Bunu da her toplantıda ifade ediyorum.  Bana ‘Turizmin aykırı çocuğu’ diyorlar. Çok da çocuk değilim aslında, 50 yaşıma geldim ama ben kendimi çocuk ve genç hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Dedeman Loyal Club’ın üye sayısını 500 bine çıkaracağız

Dedeman Loyal Club ile ilgili de bilgi veren Demiray “Şu anda devamlı seyahat eden 50 bine yakın üyemiz var. Bu yıl bu rakamı 500 bine çıkaracağız. Göreceksiniz uluslararası arenada Dedeman adı geçmeye başlayacak. Dedeman’ı 35 yaş üstü herkes bilir. Biz artık gençlerin Dedeman’ı olacağız. Bunu yaparken 0-12 yaşa hiçbir otelimizden ücret almayacağız. 12-20 yaşa yüzde 30 indirim, 20-30 yaşa yüzde 20, basın ve kamu personeline yüzde 25 indirim vereceğiz. Dünyanın ya da Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler, sadece odalarda değil, kullandıkları her üründe bu indirimlerden faydalanabilecekler.” dedi.

"Herkes üniversite mezunu, biz çalıştıracak işçi bulamıyoruz"

En önemli stratejilerinden birinin eğitim olduğunu anlatan Dedeman Hotels&Reslort Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, “İnsanlarımızı eğiteceğiz. Eğitim bence en büyük ihtiyaç. Eğitimin adı var, kendisi yok. Türkiye’de de aynı durum söz konusu. Herkes üniversite mezunu, biz çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Dedeman Akademi projesi sektörün nitelikli eleman ihtiyacına doğrudan çözüm sunacak. Sektöre ilgi duyan gençlere özel eğitim ve kariyer fırsatları sunacağız. Aynı zamanda, network, staj ve iş imkanları ile genç yeteneklere yeni kapılar açacağız. Dedeman Akademi turizm sektörüne değer katacak" dedi.

“Dedeman Markasını Geleceğe Taşıyacağız"

Dedeman ailesinin 4. kuşak temsilcisi olarak yönetim kadrosunda yerini alan Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özmestçi de “Dedeman markasının yönetiminde olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Kurucumuz büyük dedem merhum Mehmet Kemal Dedeman’ın bizlere aktardığı ilke ve prensiplerini, dedem merhum Murat Dedeman’ın vizyonunu 4. kuşak olarak devam ettirmek, en büyük sorumluluklarımdan biri. Daha çok insanı, farklı beklentileri ve hayalleri kapsamak, özellikle gençlerin ve çocukların Dedeman’ı olmak istiyoruz. Farklı marka ve konseptlerimizle sunduğumuz deneyimleri aktarabilmek hedefimiz. Bu noktada çocuklar ve gençlerle olan iletişimimizi artırmayı arzu ediyoruz. Bizi bundan sonra onlar büyütecek, yarınlara onlar taşıyacak. Aile büyüklerimin bugünlere getirdiği, ülkemiz için önemli bir değer olan Dedeman markasını daha ileriye taşımak için çalışacağız” dedi.


Bu Haber 19.02.2024 - 14:40:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.