Dedeman Grubu ile Algün İnşaat’tan 300 milyon liralık imza

Dedeman Grubu ile  Algün İnşaat’tan 300 milyon liralık imza
Dedeman Hotels & Resorts International ile Algün İnşaat’ın iş birliğiyle gerçekleştirilecek Park Dedeman Düzce için imzalar atıldı.

Şüheda Köse - TurizmGüncel

Şehrin ilk ve tek markalı oteli olacak Park Dedeman Düzce için imzalar atıldı. 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek proje hem iş hem de gezi amaçlı seyahat edenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ve Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, Düzce Belediye Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin katıldı.

Banu Dedeman _ Cihat Agün01

“Çok çalışacağız, daha çok çalışacağız hep birlikte büyük işler başaracağız”

Düzce Belediye Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce’yi destinasyon merkezi haline getirmek istediklerini kaydederek şu noktaların altını çizdi:
“Düzce, bir tarafta güneyi diğer tarafta kuzeyi diye düşünmemiz gereken bir şehir. Düzce'nin güneyinde yayla ve şelale,  kuzeyinde tarih ve deniz var. Burada yaptığımız arkeolojik kazılar var. Yaklaşık 70-80 işçi ve 10 arkeolog burada görevli. Bu kazaları çok önemsiyoruz. Çünkü Karadeniz Bölgesi'nin veya Türkiye'nin kuzey bölgesinin tek antik tiyatrosu bu bölgede. Kazıların yüzde 70'i tamamlandı yüzde 30’u devam ediyor. Bu tiyatroyu restore edeceğiz ve bir destinasyon merkezi haline getireceğiz. Bugün burada bir hayalimizin daha gerçekleşmesinin ilk adımı olan bu yatırım büyük önem taşıyor, Çünkü İstanbul'dan yola çıkıp Ankara'ya doğru giderken turizmle ilgili çok önemli oteller, dinlenme tesisleri ve diğer kısımlar Sapanca'da bitiyor. Ankara'dan yola çıkın, Bolu’da bitiyor yani Bolu ile Sapanca arası çok bakir çok boş. İşte bu yatırım bu eksikliği giderecek ve gerçekten Düzce'nin ilk 5 yıldızlı oteli olacak olan Park Dedeman bizim için Düzce'nin kalkınmasında, Düzce'nin bir sıçrama yapmasında önemli bir kilometre taşı olacaktır. Ben şahsen Türkiye'nin bundan sonraki dönemlerde bir sıçrama yapmasını çok arzu ediyorum, çok istiyorum. Dünya Bankası verilerine göre dünyanın toplam gayri safi milli hasılatı 80 trilyon dolardı. Türkiye’nin 717 milyar dolar. Yani biz dünyanın ekonomik büyüklük olarak yüzde 1’lik kesimini oluşturuyoruz.  Değerler üreteceğiz önce bilgi üreteceğiz, sonra teknoloji üreteceğiz ve dünya ekonomisindeki payımızı yüzde 4’e kadar büyüteceğiz. , daha çok çalışacağız hep birlikte büyük işler başaracağız.

“İlin ilk ve tek markalı oteli olacak”

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, kuruldukları günden bu yana tam 55 yıldır gerçekleştirdikleri yatırım ve işlettikleri oteller ile Türkiye için ekonomik değer ve istihdam yaratmayı misyon edindiklerini söyledi.
Misafir memnuniyetini ön planda tutan ve çalışan bağlılığını büyük değer verdiklerimi belirten Banu Dedeman “2025 yılına kadar otel bazında büyümemizi yüzde 20, oda bazında büyümemizi yüzde 25, çalışan sayımızı yüzde 35 arttırmayı ve ciromuzu 2 katına çıkarmayı, hedefliyoruz. Dedeman ailesi olarak kadının iş dünyasındaki varlığını önemsiyor kadınlara fırsat eşitliğini destekliyoruz. Çocuk dostu bir marka olarak çevremizi önemsiyor dünyayı gençlere miras bırakacağımıza inanıyoruz. Park Dedeman Düzce projesi de bu bakış açısıyla yola çıktığımız en özel projelerden biri. Düzce’nin merkezi konumunda ofis, rezidans, AVM, otel karma projesi içinde yer alan park Dedeman Düzce, konaklamanın yanında toplantı salonları spa ve spor merkeziyle şehirde büyük bir farklılık yaratacak. Hem iş ve gezi amaçlı seyahat edenlere hem de bölgede yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak olan Park Dedeman Düzce, ilin ilk ve tek markalı oteli olacak “ şeklinde konuştu.

138 odalı

Dedeman sözlerine “Projenin açılışı ile birlikte şehrin tarihi zenginliğini, doğa güzelliklerini ve mutfak kültürünün tanıtılmasını hedefliyoruz. Ankara, İstanbul, Bursa ve Eskişehir’e ortalama 3 saat uzaklıkta bulunan Düzce’nin özellikle bu şehirlerde yaşayanlar için de önemli bir kültür turizmi durağı olacağına inanıyoruz. 2024 yılında hizmete girecek olan Park Dedeman Düzce, 130 adet standart, 8 adet süit odadan oluşmaktadır. 500 kişilik balo salonu, yüzme havuzu fitness bölümleri, restoranlar ve teras alanları da bulunacak.” şeklinde devam etti.

Rıfat Dedeman_Cihat Algün_Dr. Faruk Ozlü_Banu Dedeman_Tuncay Şahin (1)

“Düzce turizm potansiyeliyle de parlamaya hazır bir yıldız”

Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, Düzce’nin gastronomi alanında zengin bir mutfağa sahip olduğunu belirti. Düzce’nin yeşil ve mavinin buluştuğu ormanları, yayları, şelaleleri, mağaralarıyla doğanın tüm güzelliklerini bulundururken manevi zenginlikleriyle de Karadeniz’in Efes’i konumunda olduğunu söyleyen Algün, “Onuralp bölgesinde yapılan kazı çalışmalarıyla da ortaya çıkartılmış arkeolojik kent sıfatı kazandırılarak da tescillenmiştir. Birçok etnik kimliğe ev sahipliği yapan Düzce, bu zenginliğini yemeklerine de yansıtmış gastronomi alanında da zengin bir mutfağa sahiptir. Tüm bu değerlerin bilinciyle çeyrek asırlık geçmişe sahip firmamız olarak Algün markamızla gerçekleştirdiğimiz birçok projemizle Düzce’de 5 binden fazla aileyi ev sahibi yaptık. Düzce’nin gelişmesine kalkınmasına ve modern bir kent olmasına katkıda bulunduk. Düzce sahip olduğu turizm potansiyeliyle de parlamaya hazır bir yıldız konumundadır. Bizler de bu yıldızı daha da parlatmak, ekonomiye kazandırmak amacıyla Düzce’nin merkezinde 40 bin metrekare alan üzerinde, bölgemizin en büyük AVM, otel, rezidans ve nitelikli ofislerden oluşan karma yaşam projemizi Algün Center’da 300 milyonluk yatırımla hayata geçirmeye çalıştığımız ilimizin ilk 5 yıldızlı otelini yapmaya karar verdik. Doğasıyla tarihiyle yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilimiz yapmış olduğumuz bu yatırımla da turizmde hak ettiği yeri bulacak doğal ve kültürel turizm açısından ülkemizde tercih edilen destinasyonlardan olacağına inanmaktayım. Düzce’ye inana bir iş insanı olarak ilimize ilk 5 yıldızlı marka oteli Dedeman’ı kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. “ dedi.

“Düzce bir turizm markası olacaktır”

Düzce’nin kısa zamanda bir turizm markası olacağına inandığını söyleyen Düzce Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin  “Bu yatırımın Düzce’de yapılıyor olması bir ışık göründüğünü gösterir. Bundan sonraki turizm yatırımları için de çok iyi bir referans kaynağı olacaktır. Düzce de önemli genç ve dinamik insan kaynağımız var. Akçakoca da Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokulu, Gölyaka’da Aşçılık Yüksekokulunun bulunması burada bizim için büyük bir avantaj sağlıyor. Biz oda olarak Düzce turizmini geliştirerek değer katacak tüm çalışmalara varız. Düzce gerçekten muazzam bir turizm potansiyeline sahip bir ilimiz. Biz bunu çok iyi biliyoruz ama arık başkalarının da bilmesini sağlamak istiyoruz. Çevremizi ve gelecek kuşakları kollamak zorundayız. Bu anlayış turizm sektörü için uygun sürdürülebilir bir ortamın korunmasını sağlayacağını unutmamamlayız. Bugün Düzce turizm konusunda hak ettiği konumda değil. Ancak bugüne kadar keşfedilmemiş olmanın yeni fırsatlar yaratacağına inanıyorum. Bunu kısa zamanda avantaja dönüştüreceğimiz konusunda da hiç şüphemiz yok. Düzce kısa zamanda bir turizm markası olacaktır. Bunun için gerekli potansiyel fazlasıyla mevcuttur. 4 yıldızlı otelimizden sonra 5 yıldızlı otelimizin de Düzce’ye kazandırılmasını çok değerli buluyorum. Bu örneklerin giderek artacağına inancım tam. Türkiye’de sinerjisi en yüksek il olduğumuz rahatlıkla söyleyebilirim.” diye konuştu.


Bu Haber 12.01.2022 - 16:58:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ayşe Uluses 12.01.2022 - 05:22

    Türk yatırımcı ve Türk markalı Otellerin bunca zorluklardan sonra Işıl Işıl olması nı diliyorum emek verenleri çok tebrik ediyorum. Nice güzelliklere????????????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.