Danıştay’da zeytin kazandı

10 yıl önce Balıkesir’de Koza Altın Madenciliği’nin zeytinlik sahasında altın aramak için aldığı ruhsata karşı açılan davada Danıştay son sözü söyledi. Danıştay, gerekli tedbirler alınsa bile zeytinlik sahasında sanayi tesisi kurulamayacağını açıkladı.


Türkiye günlerdir kamuoyunda tepki çeken zeytinliklerle ilgili maddeyi konuşurken Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu örnek bir karar verdi. Balıkesir Havran’daki Koza Altın Madenciliği’nin zeytinlik sahasında altın aramak için aldığı ruhsata karşı açılan davaları Danıştay karara bağladı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 2 yıl önce verdiği aynı içerikteki bozma kararına karşı yapılan karar düzeltme talebini de reddederek bu konuda yargı olarak son sözü söyledi. Davanın takipçisi avukatlara önceki gün ulaşan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Zeytinlik sahalarında bu sahalara 3 kilometre mesafe içinde, gerekli tedbirler alınmış olsa bile, zeytinyağı  fabrikaları ile küçük ölçekli tarımsal sanayi işletmeleri hariç, kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran ya da sayılan olumsuz sonuçlara yol açma ihtimali bulunan tesisler yapılamaz ve işletilemez.” (Hürriyet)


Bu Haber 10.06.2017 - 09:12:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.