Dalaman İngiltere'de ilk 10'a girdi

Dalaman İngiltere'de ilk 10'a girdi

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Dalaman’ın İngiltere’de en çok aranan 10 destinasyon arasında yer almasının, Türkiye turizmi açısından önemli bir gösterge olduğunu belirtti.


İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Telegraph’ta yer alan makalede Dalaman’ın 2018'de en çok aranan uçuş destinasyonları arasında 7. sırada yer aldığını ve bunun Türk turizmi açısından olumlu gelişmelerin göstergesi olduğunu belirten Hamdi Güvenç, makalede, Moskova, Kiev, Tenerife, Seville, Gran Canaria, Geneva gibi popüler turizm merkezlerinin ardından Dalaman’ın 2018'de en çok aranan uçuş destinasyonları arasında 7. sırada yer aldığını aldığını anımsattı.

Güvenç, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Dalaman’ın 2018 yılında en çok aranan ilk 10 destinasyon arasında yer alması yıllardır kamu-özel işbirliği bazında ısrarla sürdürülen çalışmaların sonucu.

Turizm Bakanlığımızın Amadeus - TripAdvisor -Facebook -Twitter gibi dijital devlerle yapmış olduğu programlar ve özellikle İngiltere’de şehirler bazında birlikte yaptığımız saha çalışmalarının sonuçları kendini gösteriyor. Dünya giderek daha fazla dijitalize olurken İngiltere bu konuda başı çekiyor. Ayrıca Ryanair’in Dalaman’a uçuşlarını başlatması vesilesiyle kendi özel bloggerları ile yaptığı Dalaman bölgesi dijital çalışmalarınında etkili olduğu anlaşılmaktadır. Yine geçen yıl bölgemizde ağırlanan birçok basın mensubu ve özellikle sezon sonuna doğru 9 İngiliz seyahat yazarı, blogger, gurme ve gazetecinin yarattığı dijital dalga oldukça önemliydi. Satışların %48 i online olan bu ülkede dijital dünyada güçlü şekilde var olmak hayati derecede önemlidir.

Tabiatıyla Dalaman’a uçuş yapan tur operatörleri ve havayollarını kendi web siteleride çok önemli ve bu kanallarda güçlü şekilde varlığımızı devam ettirmeliyiz . Yeni sezon başlangıcında Avrupa’da önemli bir digital firma ile İngiltere de bölgesel hedefli bir çalışma başlatmayı planlıyoruz. Böylece tüketici odaklı ve ürün çeşitliliğine dolayisiyla sezon uzatmaya dayalı, örnek bir çalışma olacak.Bu bağlamda, Sayın Turizm Bakanımızın sürekli vurguladığı gibi düzenli olarak (Talep artışını karşılayacak ) uçuş frekanslarının artışı önem arzetmektedir”

İngiltere'de 2018'de en çok uçuş araması yapılan 10 destinasyon:

1. Moskova

2. Kiev

    
3. Tenerife
    
4. Sevilla
    
5. Gran Canaria
    
6. Cenevre
    
7. Dalaman
    
8. Sri Lanka
    
9. Larnaka
    
10. Pakistan



Bu Haber 04.01.2019 - 11:53:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.