Dalaman Havalimanının yeni CEO’su Yiğit Laçin oldu

Dalaman Havalimanının yeni CEO’su Yiğit Laçin oldu

İspanyol havacılık ve altyapı grubu Ferrovial Airports’un yüzde 60, YDA İnşaat’ın ise yüzde 40 hisseye sahip olduğu YDA Dalaman Havalimanının yeni CEO’su Yiğit Laçin oldu.


Dış hat yolcu sayısında Türkiye’nin dördüncü havalimanı olan Dalaman Havalimanının yeni CEO’su Yiğit Laçin oldu. Yöneticilik ve operasyonel görevlerde 16 yıllık tecrübesi bulunan Laçin, yurtdışında uzun yıllar görev aldı. Türkiye'de Gazipaşa-Alanya Uluslararası Havalimanında genel müdürlük koltuğunda oturan Laçin, ‘uluslararası havalimanı profesyoneli’ unvanına da sahip. Dalaman Havaalanı eski CEO’su Hamdi Güvenç, yönetim kurulu danışmanı olarak görev alırken, Ferrovial Airports Head of Portftolio Manager Miguel Rodera da yönetim kurulu üyesi oldu.

Havalimanı kariyerine 2006 yılında Esenboğa Havalimanında başlayan Laçin, 2009 yılında Atatürk Havalimanı ‘yönetim kursiyeri’ programına katılana kadar birçok farklı pozisyonda görev aldı. Laçin, yönetim kursiyeri programını başarıyla tamamlamasının ardından 2010 yılında Kuzey Makedonya Havalimanlarında görev yapmaya başladı. Burada 9 yılı aşkın süre üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Laçin, hem Üsküp Uluslararası Havalimanı hem de Ohri Havari Aziz Paul Uluslararası Havalimanının operasyonlarından sorumlu havaalanları koordinatörü oldu.

‘Uluslararası havalimanı profesyoneli’ unvanına sahip

2019 yılı itibari ile Tunus- Monastır Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanında 'havaalanı genel müdürü' olarak atanan Laçin, en son Türkiye'de Gazipaşa-Alanya Uluslararası Havalimanında genel müdür olarak görev yaptı.

Yiğit Laçin, ekonomi alanında lisans derecesine sahip. Ayrıca ICAO ve ACI tarafından düzenlenen Havaalanı Yönetimi Profesyonel Akreditasyon Programı’nı başarıyla tamamlayan Laçin, 'IAP' (Uluslararası Havalimanı Profesyoneli) unvanını aldı.

Laçin, kapsamlı havalimanı terminal işletmeciliği deneyimine ek olarak, yer hizmetleri, havaalanı işletmeciliği ve sivil havacılık güvenliği gibi diğer segmentlerde de farklı roller üstlendi.



Bu Haber 21.09.2022 - 12:10:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yolcu memnun değilse her şey boş

    Mustafa Bayrak 23.09.2022 - 09:44

    Başarılar dilerken bir gün birkaç saatini yolcu cephesinden bakmak suretiyle, gezinerek geçirmesini temenni ediyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.