Cumhurbaşkanlığı: IGA’nın borçlarına yapılandırma yok!

Cumhurbaşkanlığı: IGA’nın borçlarına yapılandırma yok!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Havalimanı işletmecisi IGA'nın bankalara olan borçlarının yapılandırılmayacağını açıkladı.


Yap-işlet-devret modeliyle İstanbul Havalimanı'nı yapan ve işletmesini üstlenen Limak-Cengiz-Mapa-Kolin ortaklığındaki IGA'nın, bankalara olan borçlarının 5 milyar euroluk kısmını yapılandıracağı belitilmişti. Haberlerin ardından açıklama yapan IGA, söz konusu refinansmanla şirketin faiz yükünü hafifletmeyi amaçladığını belirtmişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, böyle bir yapılandırmanın söz konusu olmadığını söyledi.

‘’Borçların geri ödemesi planlandığı şekilde yapılıyor’’

2020 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 2018 Yılı Kesin hesap Kanunu Teklifi’nin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Fuat Oktay, IGA'nın bankalara olan borcunun yapılandırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

İstanbul Havalimanı’nın yap işlet devret modeliyle ihale edildiğini, ihaleyi 5 şirket tarafından oluşturulmuş konsorsiyumun kazandığını ve bunun kamuoyuna açık olduğunu anımsatan Oktay, “Bankalara olan kredilerin geri ödenmesi planlandığı şekliyle yapılmakta olup mevcut borcun yapılandırılması söz konusu değildir.” dedi.



Bu Haber 07.11.2019 - 10:54:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.