Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karadeniz turizmi ile ilgili açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karadeniz turizmi ile ilgili açıklamalar

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize- Artvin Havalimanıyla birlikte bölgede turizm faaliyetlerinin artacağını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Rize- Artvin Havalimanıyla birlikte bölgede turizm faaliyetlerinin artacağını söyledi.

Erdoğan, “Coğrafyası nedeniyle karayolu ulaşımında zorluklar yaşanan Doğu Karadeniz bölgemiz artık kolayca herkesin erişebileceği bir yer olacaktır. 14 Mayıs’ta Rize-Artvin Havalimanının açılışını yapacağız. Yurt içi ve yurt dışından Doğu Karadeniz Bölgesine ve Gürcistan’a gidecek yolcular artık bu havalimanını kullanabilecekler. Havalimanı bölge ülkeleriyle aramızdaki siyasi, sosyal ve ekonomik bağlantıyı da güçlendirecektir. Karadeniz’in görenleri mest eden görmeyenleri hayıflandıran tabi güzellikleri ve insani zenginlikleri turizm yoluyla ekonomimize kazandırılacaktır. Rize-Artvin Havalimanının yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi, 3 kilometrelik pisti, 3 taksi yolu, 3 apronu, 32 bin metrekarelik terminal binası bulunuyor. Kulenin mimarisinde çay bardağından esinlenildi. Ayrıca havalimanında Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, bölgedeki tarihi ve etkileriyle anlatmak üzere Çay Müzesi yer alacak” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 26.04.2022 - 09:04:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.