Cristiano Ronaldo’nun 34 milyon dolarlık otel projesi askıya alındı

Cristiano Ronaldo’nun 34 milyon dolarlık otel projesi askıya alındı

Cristiano Ronaldo’nun, 34 milyon dolar yatırımla İngiltere’de tarihi yapıyı otele dönüştürme planları askıya alındı.


Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, imar izni çıkmasına rağmen İngiltere-Manchester'da 27 milyon sterlinlik (34 milyon dolar) lüks bir otel inşa etme planını askıya aldı.

Ronaldo, Aralık 2020'de şehrin merkezinde 151 odalı özel bir CR7 oteli inşa etmek için planlama izni aldı. Ancak bina harabeye döndü. Otelin bu yıl açılması, 900'den fazla kişiye istihdam sağlaması ve yerel ekonomiye 56 milyon sterlin katkıda bulunması bekleniyordu. Ancak tarihi mülkün, son yirmi yıldır olduğu gibi hala terk edilmiş durumda olduğu öğrenildi.  Üç yıllık imar izni 16 Aralık'ta sona eren mülk üzerinde herhangi bir çalışma yapılmadı.

Ronaldo'nun CR7 otelleri ortağı olan otel grubu Pestana'nın sözcüsü The Sun'a yaptığı açıklamada "Hala izin meseleleri üzerinde çalıştığımız için projenin sonraki adımları beklemede." ifadelerini kullandı.

Sözcü’de yer alan habere göre,  yatırımcıların gerekli finansmanı sağlayamamasıyla ilgili sorunların devam ettiği öğrenildi. Proje, Pestana ile Southern Green Properties adlı geliştirici Eastern Green firması arasında ortak bir girişimdi.

Ronaldo'nun CR7 markasının halihazırda New York'taki Time Square'de, memleketi Madeira'da, Portekiz'in Lizbon kentinde ve İspanya'nın Madrid kentinde otelleri bulunuyor.



Bu Haber 25.12.2023 - 11:06:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.