Costa Cruises İstanbul’a geri döndü, Galataport'u ana liman yaptı

Costa Cruises İstanbul’a geri döndü, Galataport'u ana liman yaptı

İtalyan kruvaziyer devi Costa Cruises'un Costa Venezia isimli gemisi İstanbul-Galataport Limanına demirledi. Gemide gazetecilerle buluşan şirketin tepe yönetimi, hem kruvaziyer sektörünün durumu hem de şirketin Türkiye hedeflerine ilişkin bilgi verdi.


TurizmGüncel

Costa Cruises’un en yeni gemisi, 5260 yolcu kapasiteli Costa Venezia İstanbul’a demirledi. Şirketin tepe yönetimi, Mayıs ayından itibaren İstanbul çıkışlı/varışlı turlar düzenlemeye başlayacak olan gemide basın mensuplarını ve seyahat acentelerini ağırladı.

Costa’nın Türkiye planları ile ilgili bilgi veren Costa Cruises Başkanı Mario Zanetti, Costa Cruises'un yeni bir programla İstanbul’a döndüğünü belirtti.

“Costa Venezia yeni bir başlangıç yapıyor”

Costa Venezia’nın içinde Türkiye ve Yunanistan’ın bulunduğu yeni bir gezi sunduğunu kaydeden Mario Zanetti, “2019 yılında seferlere başlayan Costa Venezia, pandemi nedeniyle operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı. Dolayısıyla şimdi her türlü hazırlığı yaparak, Costa’nın tüm değerlerini kapsayacak şekilde yeni bir başlangıç yapıyor. Bizim için çok önemli olan bir diğer konu, Costa’nın sahip olduğu 13 geminin tamamının bu yıl faaliyete geçmesi. Bu bizim için büyük önem taşıyor. Ülkelerdeki ortaklarımız ve oralaraki lokal ekonomiler için bu son derece önemli.” diye konuştu.

“Kruvaziyer yolcuları limanlarda ortalama 70 euro harcıyor”

Kruvaziyer turizminin yerel ekonomilere büyük katkı sağladığını kaydeden Zanetti, 12,5 milyar dolar büyüklüğe sahip kruvaziyer sektöründe 60 bin kişinin çalıştığını kaydetti. Kruvaziyer turizminin yarattığı değerin değişik elementleri olduğuna işaret eden Mario Zanetti, “Lojistik bunlardan bir tanesi. Gezginlerin bir yere gidebilmesi bir unsur, malzeme temini ise bir başka unsur. Bizim misafirlerimiz her biri limanlarda ortalama 70 euro harcıyor. Bunun yanında, kruvaziyer yolcularının yüzde 60’ı, gemiyle gittikleri destinasyona ayrıca kendileri de gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Galataport gelişkin bir alt yapıya sahip

Galataport’un gelişkin bir alt yapıya sahip olduğunu vurgulayan Zanetti, burada birinci sınıf hizmet verildiğini ifade etti. “Gemilerin yanaşması ve yolcuların şehre erişimi kolay. Bu durum bizim yerel unsurlarla çalışma prensibimizi destekliyor. İhtiyacımız olan mal ve hizmetleri satın alma konusunda dikkatli davranıyoruz. Bu nedenle biz her yeri araştırıyoruz. Alacağımız ürününü kalitesi ve fiyatının bize uygun olması gerekiyor. Sezon ilerledikçe Galataport’tan da satın alma yapabiliriz. Tedarikçilerimizin yerel olması bizi sevindirir.” dedi.

10-15 sefer yapılacak

Costa Cruises Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Roberto Alberti de Costa’nın misafirlerinin büyük oranda Alman, İtalyan, İspanyol ve Ruslardan oluştuğunu belirtti. Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rus yolcuların sayısının azaldığını ifade eden Alberti, Costa Venezia gemisi için İstanbul çıkışlı/varışlı 10-15 sefer yapılacağını bildirdi.

Güney Kıbrıs ve İsrail de eklenecek

Geminin rotası ile ilgili de bilgi veren Roberto Alberti, bir haftalık program çerçevesinde geminin İstanbul-İzmir-Bodrum-Mikonos-Pire-İstanbul rotasını izleyeceğini söyledi. Alberti ayrıca, aralık ayından itibaren Güney Kıbrıs ve İsrail’i de ekleyerek programı 11 güne çıkaracaklarını açıkladı.



Bu Haber 29.04.2022 - 09:51:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.