İflasın ardından Almanya kapasitesini 3,5 milyona çıkardı

İflasın ardından Almanya kapasitesini 3,5 milyona çıkardı

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Thomas Cook'un iflas etmesinin ardından Almanya kapasitesine 500 bin koltuk daha eklemeye karar verdiklerini söyledi.


Thomas Cook'un İngiltere ayağının iflasının ardından Almanya'daki şirketleri Neckermann, Bucher ve Öger de iflasını açıkladı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Karaer, ellerini taşın altına koyacaklarını, iflastan doğan boşluğun bir kısmını üstleneceklerini belirtti.

Almanya kapasitesini 3.5 milyona çıkardı

Thomas Cook'un iflasıyla Almanya pazarında doğan açığın önemli bir kısmına Corendon Airlines talip oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, daha önce 3 milyon olarak planladıkları Almanya koltuk kapasitesini 500 bin daha arttırarak 3,5 milyona çıkarcaklarını açıkladı.

500 binin 300 bini Türkiye'ye

Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Karaer, "Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Mısır'a Almanya'dan 3 milyon koltuk planlamıştık. Bunun 1.5 milyonu Türkiye'ye, kalanı diğer ülkeler şeklinde belirledik. Ancak önceki gün yaşanan iflasın ardından Almanya'dan 500 bin ilave koltuk koymaya karar verdik. Bunun 300 binini Türkiye'ye ayıracağız. Thomas Cook Almanya'dan Türkiye'ye 500 bin kişi getiriyordu. Biz bunun 300 binini kompanse etmeye çalışacağız" dedi.



Bu Haber 25.09.2019 - 15:53:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.