Corendon Airlines ‘İkinci pilot adayları’ projesine yeniden başlıyor

Corendon Airlines ‘İkinci pilot adayları’ projesine yeniden başlıyor

Corendon Airlines ‘İkinci pilot adayları’ projesine yedinci kez başladığını duyurdu.  


Corendon Airlines, tip eğitimi olmayan pilotlar nezdinde büyük ilgi gören “İkinci Pilot Adayları” projesini yedinci kez gerçekleştiriyor. Corendon Airlines, ön değerlendirme sonrasında programa kabul edilecek adayların eğitimlerini şubat ayında başlatacak. Uçuş okullarından mezun pilotların, tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyelerinde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahip olduklarını belirten Corendon Airlines İnsan Kaynakları Direktörü Berna Oskay ise şimdiye kadar istihdam ettikleri adayların performansının projenin başarısını ortaya koyduğunu belirtti.

16 ikinci pilotun seçileceği projede adaylar, sürece önce online değerlendirme toplantısı ile başlayacak, mulakatlar ve simulatör değerlendirmeleri ile devam edeceklerdir.

Eğitim ücretleri, özel bir finansal modelleme yoluyla geri ödenebilecek

Değerlendirme sürecinin ardından gerekli dokümanları sağlayan adaylar, Ocak-Şubat aylarında mülakat ve simülatör değerlendirmesine tabii tutulacak. Bu değerlendirmeyi başarıyla tamamlayan adaylar, Şubat ayının son haftası itibarıyla tip eğitimlerine, bu eğitim döneminin devamında ise hat uçuşlarına başlayacak. Sürecin sonunda başarılı olan adaylar, ücretlerini eğitim sonunda F/O olarak atanmalarının ardından özel bir finansal modelleme yoluyla şirkete geri ödeyebilecek. Bu kapsamda bugüne kadar 70 pilot adayının tamamlamış olduğu programa bu sene 16 kişi kabul edilecek.

“Uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz”

Corendon Airlines Eğitim Müdürü Mesut Ovalı ise yedinci kez düzenlenecek proje öncesinde şu açıklamaları yaptı:

“Corendon Airlines olarak, uçuş okullarından mezun pilotların tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyemizde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahibiz. Bu projeyle ailemizde ve sektörümüzde uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Projeye dahil olmak isteyen adaylar, detaylı bilgilere bu adres üzerinden ulaşabilirler:



Bu Haber 11.01.2023 - 11:36:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.