Condor’dan açıklama: Hazırız!

Condor’dan açıklama: Hazırız!

Alman hükümetinin 380 milyon euro kredi vererek kurtardığı Thomas Cook'un Almanya'daki hava yolu şirketi Condor, 2020 yaz sezonu için planlamalarını tamamladığını açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman hükümetinin 380 milyon euro kredi sağlamasına Avrupa Komisyonu tarafından onay verilen Condor, operasyonlarına devam ediyor.

‘’Yeni bir yönetim planı hazırlıyoruz’’

Avrupa Komisyonu'nun krediyi hızlı bir şekilde onaylamasınan memnuniyet duyduğunu belirten Condor'un CEO'su Ralf Teckentrup, ''Condor'un geleceğini garanti altına almak için bu kredi çok önemliydi. Condor için şu anda yeni bir yönetim planı hazırlıyoruz ve potansiyel yatırımcılarla yoğun bir şekilde görüşüyoruz.'' dedi.

‘’Condor’un piyasada olması rekabet için önemli’’

Condor'un Almanya tatil uçuşlarında önemli ve sistematik bir rol oynadığına dikkat çeken Teckentrup, ''Condor gibi sağlıklı bir şirketin piyasada var olması, sadece Almanya'da değil, Avrupa genelinde rekabetin korunması için de son derece önemli.'' değerlendirmesinde. bulundu.

Thomas Cook'un iflası sürecinde hem tur operatörlerinin hem de yolcuların Condor'un yanında durduğunu belirten Ralf Teckentrup, ''Müşterilerimizin ve tur operatörlerimizin yaptığı rezervasyonlar, beklentilerimizi bile aştı. 2020 yılının başarılı geçmesi için tur operatörleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz.'' şeklinde konuştu.

‘’Toplam yolcu içinde Thomas Cook Almanya’nın yüzde 20 payı vardı’’

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan şirketin satış ve pazarlama müdürü Paul Schwaiger ise, ''Thomas Cook'un Almanya ayağındaki rezervasyonlar olmamasına rağmen mevcut durumdan son derece memnunuz. Condor'un toplam yolcusu içinde bu şirketlerin yüzde 20 payı vardı.'' dedi.

‘’Dikkat çekici bir şekilde açığı hızla kapattık’’

Thomas Cook ve Neckermann ezervasyonlarının eksikliğine rağmen şu anki durumdan memnun olduklarını ifade eden Schwaiger, ''Dikkat çekici bi şekilde açığı hızla kapattık. Büyük işletmeler, KOBİ'ler ve satış partnerlerimiz bizi destekliyor. Bu yüzde Thomas Cook iflas ettikten sonra da rezervasyonları zorla durdurlar.'' dedi.

‘’Teoride 2020’nin tüm kapasitesini sattık’’

Condor'un düşük fiyatlar çıktığına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Schwaiger bunun sadece uzak mesafe destinasyonlar ve düşük sezon için hayata geçirilen bir satış stratejisi olduğunun altını çizdi. Schwaiger 2020 yaz sezonu için ise, ''Henüz net sözleşmeler imzalanmamış olsa da, teoride 2020'nin tüm kapasitesini sattık.'' diye konuştu.



Bu Haber 17.10.2019 - 11:08:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.