Condor yeniden başa döndü: Yardım!

Condor yeniden başa döndü: Yardım!
Thomas Cook'un iflasının ardından Alman devletinin 300 milyon euroluk desteğiyle kurtarılan ve daha sonra Polonya'nın ulusal hava yolu şirketi LOT tarafından satılan alınan Condor, LOT'un anlaşmadan vazgeçmesi üzerine bir kez daha ortada kaldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Condor, Polonya ulusal hava yolu LOT'u bünyesinde barındıran PGL'in satın almaktan vazgeçmesinin ardından yeniden umudunu devlet yadımına bağladı. 13 Nisan'da açıklama yapan PGL, ocak ayında varılan satın alma anlaşmasından, koronavirüs salgınının ortaya çıkardığı kriz nedeniyle çekildiğini duyurmuştu.

Condor yetkililerle görüşüyor

PGL'in anlaşmadan çekilmesiyle yeniden ortada kalan Condor, iflastan kurtulmak için devlet yardımına ihtiyacı olduğunu açıkladı. Olası devlet desteğiyle ilgili yetkililerle görüştüğünü açıklayan Condor'un 4 bin 900 çalışanı kısa süreli çalışma modeliyle beklemede bulunuyor.

Alman medyasına konuşan Condor sözcüsü, LOT'un anlaşmadan çekilmesinin ani olduğunu ve şirketin buna hazılıksız yakalandığını söyledi.

Pilot sendikalarından hükümete çağrı

Alman pilotlarının bağlı bulunduğu sendikalar Vereinigung Cockpit ve UFO, Condor'u kurtarmak için hükümetin şirketten hisse alması çağrısı yapıldı.



Bu Haber 15.04.2020 - 11:40:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.