Çok sayıda kamu taşınmazı satışa çıkarıldı

Çok sayıda kamu taşınmazı satışa çıkarıldı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 farklı ildeki 20 parça arsayı satışa çıkarıp yatırımcılara çağrı yaptı. İdare, yerli veya yabancı ayırt etmeden elinde parası olan herkese arsaları üzerindeki yapılarla birlikte satacak.

ÖİB'in satış listesinde Samsun'dan Adana'ya, Ankara'dan Erzurum'a, Amasya'dan Aydın'a kadar toplam 345 bin 477 metrekare değerli arsa yer alıyor. Satışa çıkarılan arsalar arasında özellikle Ankara'nın son dönemde en çok değerlenen Lodumlu ve İncek gibi bölgelerindeki değerli parseller dikkat çekiyor.


Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, satış ihaleleri Ankara'daki yönetim binasında gerçekleştirecek. İhaleler, kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle ‘pazarlık' usulüyle gerçekleştirilecek. İhalelere gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kooperatifler ile kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıflar katılabilecek. Arsalar yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın tüm yatırımcılara açık.

Önemli bir bölümünün üzerinde yapı bulunan arsalara talip olacak yatırımcılardan 50 bin ila 3.5 milyon lira arasında değişen tutarlarda geçici teminatı bankaya yatırmaları ya da elden istendi. İhalelere katılabilmek için 500 ila 3 bin lira arasında değişen tutarlarda satılan şartnameleri de almak gerekiyor.



Bu Haber 20.08.2021 - 09:34:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.