Çocukluk hayalini 110 milyon TL yatırımla gerçeğe dönüştürüyor

Çocukluk hayalini 110 milyon TL yatırımla gerçeğe dönüştürüyor

Vakko Grup yaptığı otel yatırımı ile turizm sektörüne girdi 


2021 yılında büyüme rekoru kıran Vakko, turizme 120 milyon TL yatırım yaparak, Nişantaşı’nda Vakko Hotel&Residence ismiyle otel açma kararı aldı.

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ve Vakko CEO’su Jaklin Güner’in Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, grubun 2021 yılının 9 ayında satışlarını yüzde 70 oranında artırarak kârlı büyüme trendini koruduğunu ifade etti. 47 milyon TL’si Vakko Tekstil tarafından olmak üzere, toplam 110 milyon TL değerindeki yatırım gerçekleştiren Vakko Grup, Nişantaşı’ndaki 8 katlı ve 32 daireli Vakko Hotel&Residence’ın da kapılarını yılın ilk yarısında açacak. 

Otelciliğin çocukluk hayali olduğunu söyleyen Cem Hakko, “Şimdi bu hayalim gerçek oluyor. Otelcilik alanında yatırımlarımızı devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi. Vakko’nun lüks anlayışını otelciliğe taşımayı hedeflediklerini belirten Jaklin Güner de, Nişantaşı’ndaki otelle ilgili olarak “8 katta 32 daire olarak hizmet verecek olan Vakko Hotel&Residence 120 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçiyor” dedi.

“Vakko Tekstil yatırımcılarını da unutmadık”

2021 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güner yılın ikinci yarısında güvenli seyahatin başlamasının, sektörü olumlu yönde etkilediğini belirterek “Haziran ve sonrası dönemde hızlanan satışların etkisiyle grup olarak ilk 9 ayda 2020 yılına göre satışlarımızı yüzde 70 artırarak kârlı büyüme trendimizi koruduk. Grubumuzun amiral gemisi Vakko Tekstil, 9 aylık sonuçlara göre 138 milyon TL esas faaliyet kârı yarattı. 2020 yılında pandeminin de etkisi ile 9 ay sonunda zarar açıklayan Vakko Tekstil, 65 milyon TL seviyesinde dönem kârı yaratmayı başardı. Bu sonuçlar ile son 5 yıl içerisinde gösterdiğimiz en iyi performans olan 2019 yılı rakamlarımızı da geçmiş olduk. Bu zorlu dönemde Vakko Tekstil yatırımcılarını da unutmadık ve ortaklarımıza toplam 83,2 milyon TL brüt nakit kâr payı dağıttık.” dedi.



Bu Haber 18.11.2021 - 14:24:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.