Çinli turistlere yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor

Çinli turistlere yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor
Türkiye'ye Çin'e yönelik saldırı girişimleri devam ediyor. Turistlere ve Çin lokantalarına yapılan saldırıların ardından, Şimdi de Tayland konsolosluğuna saldırı yapıldı. Tayland'da bulunan 200 Doğu Türkistanlının Çin'e iade edileceğini gerekçe gösteren grup, konsolosluk binasını harabeye çevirdi. Öte yandan, Ankara'daki bir eylemde de, kadın turist eylemciler tarafından saldırıya uğradı.


Doğu Türkistan Maarif Derneği üyesi bir grup, Tayland'da bulunan 200 Doğu Türkistanlı'nın Çin'e iade edileceğini gerekçe göstererek Tayland konsolosluğuna saldırdı. Zincirlikuyu'daki Tayland Konsolosluğu'na gelen bir grup, binanın camlarını ve kapısını kırarak içeriye girdi, binada bulunan klasör ve evrakları sokağa savurdu.

Ellerinde Doğu Türkistan bayrakları bulunan grup, konsolosluk önündeki bayrağı indirerek binayı taş yağmuruna tuttu. Binanın cam ve çerçevelerinin indirildiği, resmi evrakların sokağa savrulduğu saldırı esnasında, bölgede polis bulunmadığı öğrenildi.

ANKARA'DA KADIN TURİSTE SALDIRI

Öte yandan, Doğu Türkistan'da yaşanan olayları protesto etmek amacı ile Ankara'daki Tayland Büyükelçiliği önünde toplanan eylemci grubun önünden geçmeye çalışan bir kadın turist de, eylemci bir grup tarafından tartaklandı.

Eylemciler saçını çektikleri kadın turisti linç etmek istediler. Emniyet güçlerinin olaya müdahale edip kadını bariyerin arkasına almasıyla eylemciler sakinleştirildi. Turist kadının nereli olduğu öğrenilemedi.



Bu Haber 09.07.2015 - 09:02:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yusuf BAYIRLI 09.07.2015 - 09:22

    Tam bir gerizekali millet olduk 200 kişi geri gönderilecek diye tanımadığımız milletin bilmediğimiz nedenlerden dolayı kaba kuvvet e karışıyoruz.... ne gerek var..? Önce kalk bir aynaya bak.... keni yaşadığın memleket şimdi şu an ne durumda aynaya bakma yüzün var mı? Saygılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.