Çinli turistler koronavirüs şüphesiyle Aksaray'da gözetim altında

Çinli turistler koronavirüs şüphesiyle Aksaray'da gözetim altında

Kapadokya turu kapsamında Aksaray'ın Sultanhanı ilçesine gelen bir grup Çinli turist, koronavirüs şüphesiyle gözetim altına alındı.


Kapadokya turu kapsamında Aksaray'a gelen Çinli turistlerden birinin öksürük şikayeti nedeniyle sağlık ocağına müracaat etmesi üzerine, bir şoför ve bir rehberin de aralarında bulunduğu 12 kişilik grup tedbir amaçlı gözlem altına alındı.

Koronavirüs şüphesi nedeniyle 12 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alındı. Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı.

İlk Sağlık Müdürlüğünden açıklama

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, 12 kişinin ‘Corona virüsü’ şüphesiyle tedbir amaçlı müşahede altına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Saat 16.15 sıralarında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine başvuran 9 Çin vatandaşı bir hafta içeresinde Çin’den Türkiye’ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vakası şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacıyla 112 Acil Hizmetleri Personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır.'' denildi.

Aynı süreçte yakın temasta bulunmaları nedeniyle 3 Türk vatandaşının da muayene edildiği ve tetkik amaçlı numune alındığı kaydedilen açıklamada, söz konusu kişilerin tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulduğu ifade edildi.

Validen açıklama

Aksaray Valisi Ali Mantı ise, 12 kişilik tedbir amaçlı gözetim altında tutulduğunu belirterek, şu anda herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Ali Mantı, ''Özellikle sosyal medyada yayılan BOTAŞ Tuz Gölü depolama sahasındaki işçilerin başına böyle bir iş geldiği, böyle bir vaka olduğuyla ilgili haberler gerçek dışı. Tuz Gölü ile depolama sahası ile herhangi bir alakası yok. Sadece 10 Çinli vatandaş ve 2 Türk vatandaşımız şu anda tedbir amaçlı gözlem altında.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, şu ana kesin koronavirüs tanısı konmuş bir hastanın bulunmadığının altını çizdi.



Bu Haber 28.01.2020 - 08:44:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.