Çin’de koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili önemli gelişme

Çin’de koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili önemli gelişme

Çin hükümeti, koronavirüs sebebiyle getirilen tüm geçici kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı  


Çinli yetkililer Omicron virüsünün zayıflaması ve daha fazla insanın aşılanması nedeniyle getirilen tüm geçici koronavirüs kısıtlamalarının 30 Kasım’dan itibaren kaldırıldığını duyurdu.

Sözcü’nün Xinhua Haber Ajansından aktardığı habere göre Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangzhou’daki Haizhu, Tianhe, Panyu ve Liwan bölgelerinde geçerli olan geçici kontrol önlemlerinin kaldırıldığı, daha önce belirlenmiş yüksek riskli alanlar dışındaki tüm alanların düşük riskli alanlar olarak sınıflandırıldığı vurgulandı. Yetkililerin, mega kent Guangzhou’da cadde ve sokaklardaki bariyerleri kaldırdığı, yolları açtığı görüldü.

Özellikle başkent Pekin’de kontrol tedbirlerinin halkın üzerindeki etkisini en aza indirecek şekilde yeniden düzenlendiğini belirten yetkililer, evlerinden dışarı çıkmayan başkent sakinlerinin koronavirüs testlerine katılmalarının gerekmediğini ifade etti. Hastanelerin acil servis ve kadın-doğum gibi önemli bölümlerinde vakaya rastlansa bile bu bölümlerin kapatılmayacağının altı çizildi.



Bu Haber 02.12.2022 - 17:17:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.