Çin ve Rusya arasındaki uçak projesinde anlaşmazlık

Çin ve Rusya arasındaki uçak projesinde anlaşmazlık

Çin ve Rusya’nın ortak yürüttüğü uçak üretimi projesinde anlaşmazlık yaşandığı iddia edildi.


Çin ile Rusya’nın ortak yürüttüğü “CR-929” yolcu uçağı projesinde, üretime Batılı şirketlerin dahil edilmesi ve kâr paylaşımı konularında anlaşmazlık yaşandığı ileri sürüldü

HeberTürk’ün South China Morning Post gazetesinden derlediği habere göre Pekin’in 50 milyar dolarlık projeye bazı Batılı şirketleri davet etmek istemesi ve Çin pazarındaki satış payını paylaşmak istememesi taraflar arasında sorun yarattı.

Rusya’nın, Çin’in yolcu uçağının uluslararası uçuş standartlarına daha uygun olması için Rolls-Royce ve General Electric gibi Batılı firmaları dahil etmek istediği, Rusya’ın da buna çıktığı iddia edildi.

Çin’in, uçağın motorunun geliştirilmesinde Rolls-Royce ve General Electric gibi Batılı firmaları dahil etmek istediği, Rusya’nın motorun iki ülke ortak üretimi olmasında ısrar ettiği ileri sürüldü. Pekin’in, uçağın şasisi ve iniş takımlarının Alman veya Amerikan yapımı olmasını tercih ettiği, Moskova’nın ise uçuş güvenliği sicilinin yetersiz olmasına karşın bu parçaların Rus yapımı olmasında direttiği aktarıldı.

Rusya medyasındaki bazı açıklamalarda, Moskova’nın bu koşullarda projeden tamamen çekilmeyi değerlendirdiğinin işaretleri görülüyor.



Bu Haber 26.07.2022 - 11:27:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.