Çin kruvaziyer turizminde de liderliğe oynuyor

Çin kruvaziyer turizminde de liderliğe oynuyor

Seyahat sektöründe dünyanın en büyük pazarı olan Çin, kruvaziyer turizminde de de iddialı..


Dünyanın en büyük seyahat pazarı olan Çin, kruvaziyer turizminde de gözünü lideliğe dikti. Kruvaziyer turizminin yüzde 40 oranında büyüdüğü Çin'de, şu anda 2,5 milyon olan kruvaziyer yolcu sayısının 2030 yılında 8-10 çıkması öngörülüyor.

Çin Uluslararası Radyosu tarafından paylaşılan habere göre, Çin’in 13’üncü 5 yıllık kalkınma planında 2016-2020 döneminde uluslararası turistik gemi terminalleri kurulması için sağlam adımlar atacağı maddesi bulunuyor. Plana göre, yapılacak turizm çalışmaları arasında 2020’ye kadar turizm gelirinin 7 trilyon yuana (1,01 trilyon dolara) çıkarılması hedefi bulunuyor.

Carnival Cooperation, Royal Caribbean gibi uluslararası tur operatörleri, Çin’in potansiyelini görüp ülkede daha sağlam bir zeminde yer edinmeye çalışıyorlar.

Carnival Cooperation şirketinin CEO’su Arnold Donald, Xinhua’ya yaptığı açıklamada, “Çin turistik gemi turlarında büyüme potansiyeli en yüksek pazar. Ekonomik çoğaltan işlevi görüyor. Bunun bir parçası olmak istiyoruz. Dünyanın en büyük turistik gemi turu operatörü olarak Çin’e ve Çinlilere sektörün en güzel yanlarını göstermek istiyoruz” dedi.

Çin’in sektörü geliştirmek için büyük çabalar ortaya koyduğuna değinen Donald, “Gemi ile gezi turları endüstrisini geliştirmek Çin’in beş yıllık ekonomi planında da yer alıyor. Zira bu sektör ekonomi için çoğaltan etkisi yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Şirketler, Çin için özel gemi tasarlıyor

AllTheResearch’ün ilgili raporunda Çin’in gemi ile gezi sektörünün, sayıları büyüyen seyahat tutkunları sayesinde ve uluslararası şirketlerin de katılımıyla gelişmekte olduğu kaydedildi.

CEO Arnold Donald, bu noktayla ilgili değerlendirmesinde, 1985 yılından beri Çin’e gelip gittiğini, bu süreçte “vatandaşlarının yaşam kalitesini yükseltme yolunda ilerleyen bir ülkenin” bugün “nitelikli bireylerin oluşturduğu büyüyen bir ekonomiye dönüşümüne” tanık olduğunu söyledi.

Çin’de 2006 yılından beri faaliyet gösteren İtalyan tur operatörü Costa Cruises, geçen mart ayında Çin piyasası için özel olarak tasarladığı ilk gemisini teslim etti.

135 bin 500 ton ağırlığında, 323 metre genişliğinde ve 5200 yolcu kapasiteli Costa Venezia, Çin pazarına giren en büyük turistik gemi olma özelliğini taşıyor.

Costa Venezia’nın, Çin’in turistik gemi turları piyasasının gelişimine katkı yapacağı düşünülüyor. Çin’de söz konusu sektör “henüz keşfedilmemiş büyük potansiyele sahip” vaziyette. Tahminlere göre yılda 2,5 milyon kişi turistik gemi turlarına katılıyor



Bu Haber 01.07.2019 - 15:11:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.