Choice Hotels CEO’su Stephen Joyce: Her şeye rağmen Türkiye!

Choice Hotels CEO’su Stephen Joyce: Her şeye rağmen Türkiye!
Choice Hotels International CEO’su Stephen Joyce, büyüme planlarının ilk sırasında Türkiye'nin yer aldığını söyledi. İstanbul'da iki otel açtıklarını hatırlatan Joyce, amaçlarının Türkiye'de 15 otele ulaşmak olduğunu ifade etti.


ABD merkezli Choice Hotel International, Türkiye'de büyümek istiyor. Şu ana kadar İstanbul'da iki otel açan grup, Türkiye'de toplam 15 otele ulaşmayı hedefliyor. Choice Hotels'in dünyanın 35 ülkesinde 400 oteli bulunuyor.

Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan şirketin CEO'su Stephen Joyce “İstanbul ve Türkiye otel pazarı için şu anda çok sıcak. İstanbul’daki otel sayısının hala yeterli olmadığını düşünüyorum. Ankara içinde aynı şey geçerli. Elimizdeki yatırımcılarla Türkiye’de çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

YERELLE BİRLİKTEYİZ

Türkiye ve çevre ülkelerdeki sıkıntıların yatırımlarını nasıl etkilediği yönünde sorumuzu cevaplayan Joyce, “Türkiye’yi diğer pazarlardan daha riskli görmüyoruz. Her ülke teröristlerin hedefi haline gelebiliyor. Müşterilerimizin bütün güvenliğini zaten sağlıyoruz. Terörizm sadece Türkiye’nin sorunları değil. Bütün dünyanın sorunu. Türkiye’de olmaktan kesinlikle korkmuyoruz. İstanbul ve Türkiye bizim Ortadoğu’ya açılan kapımız. Ankara’da bizim için çok önemli. Zaten yerel yatırımcılarla ilerliyoruz. Beraber çalıştığımız yatırımcılar 40 yıldır gayrimenkul sektöründe. Bu bir Amerikan istilası değil” dedi. İstanbul’da geçen haziran ayında açılan ilk otelleri Clarion Hotel&Suites Şişli hakkında da bilgi veren Joyce, “Uluslararası müşterilerden ve otelin performansından çok memnunuz. Ekimde ikinci otelimizi açacağız. Atatürk Havalimanı’na yakın, 237 odalı olacak. Türkiye’de 10-15 otel açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL'DA 200 ODALI OTELİN MALİYETİ 50 MİLYON eURO'YU BULUYOR

Türkiye’de açmayı planladıkları 15 otelin 5-6 tanesinin Clarion ismiyle açılacağını değinen Stephen Joyce, “3-4 tanesi Quality markasıyla olacak. Diğerlerinde de Comfort markamızı kullanacağız. Clarion otel 4-4.5 yıldız, Quality 3-3.5 yıldız, Comfort ise 2-2.5 yıldız statüsünde. Yeni yapılarda otellerimizi açacağız. Eski binalardan dönüşüm yapmayacağız” dedi. Türkiye’de arsaların çok pahalı olduğunu ifade eden Joyce, “İstanbul’daki açılan otelin bir odası 170 bin Euro’ya mal oldu. 200 odalı bir otelin yatırım maliyeti 50 milyon Euro’yu buluyor” diye konuştu.

400 MİLYON DOLARLIK TEKNOLOJİ YATIRIMI

Dünyada yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağladıklarına değinen Stephen Joyce, “Otel sayısında dünyada en büyük ikinci grubuz. Otel sayımızı arttırmak hedeflerimiz arasında. Büyüyeceğimiz ülkeler arasında ilk sıralarda Türkiye geliyor. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Clarion markamızla yeni yatırımlarımız olacak. Daha üst segmente hitap edeceğiz. Bunları dışında teknoloji yatırımlarımız olacak. Teknoloji yatırımlarına 400 milyon dolar civarında bir bütçe ayırdık” dedi.


Bu Haber 22.03.2015 - 17:22:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.