Çetin Osman Budak’tan Turizm Güncel’e ‘Rusya açıklaması

Çetin Osman Budak’tan Turizm Güncel’e ‘Rusya açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kılıçdaroğlu’nun ‘Rusya’ya yaptırım uygulayacağız’ dediğine ilişkin iddialara yanıt verdi.


Turizm Güncel

The Wall Street Journal’a konuşan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Rusya’ya dönük batı yaptırımlarına katılacağız’ dediği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konunun çarpıtıldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu röportajda genel-geçer şeyler söylediğini kaydeden Budak “Genel başkanımız röportajda Rusya’daki yatırımları sürdüreceklerini söylüyor. Türkiye’nin BM ve NATO üyesi bir ülke olduğunu ve buradaki kurallara da uyacağını belirtiyor. Bunu çarpıtmamak lazım. Antalya’da yaptığı konuşmada da zaten bunu açık bir şekilde belirtti. Rusya ile uçuşların durması veya sınırların kapanması gibi bir durum söz konusu değil.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun daha önce ‘Rus misafirler Antalya’da tatil yapmaya ve Antalya’yı tanıtmaya devam edecekler. Onların mutlu bir şekilde tatilleri yapmalarını sağlamaya devam edeceğiz.’ dediğine işaret eden Budak “Rusya ile asırlara dayalı komşuluk ilişkilerimiz var. Dış politika millidir. Bunun şu partisi bu partisi olmaz. Biz ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesine sıkı sıkıya bağlıyız. Bunun dışında yapılan değerlendirmeler turizme zarar verir.” diye konuştu.



Bu Haber 11.05.2023 - 14:41:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.