Çeşme Projesinde 840 hektarlık alana ‘Hassas Korunacak Alan’ statüsü
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Çeşme Turizm Bölgesinde bazı alanların koruma statüsü değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararında 16 bin hektarlık Çeşme Projesinin yaklaşık 840 hektarı için “Hassas Korunacak Alan” kararı verildi.
Danıştay tarafından atanan bilirkişi kurulu tarafından “Uzun erimli kamusal yarar duyarlılık gösterilmemiştir” tespiti yapılan Çeşme Projesi için aynı raporda, bugüne kadarki tüm üst ölçekli planlarda, Çeşme Turizm Bölgesi sınırlarının kara bölümü içindeki yüzde 65 gibi çok büyük bir bölümünün, yapılaşmaya, kullanmaya, geliştirilmeye kesinlikle açılmaması gereken nitelikteki koruma alanları kapsamında kaldığı kaydedilmişti.
Cumhurbaşkanlığı Kararı şu ifadeler yer aldı;
İzmir İli, Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içerisinde bulunan 38. Grup (Karaköy-Zeytinli Etabı) Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109. maddesi gereğince karar verilmiştir.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

