Cep telefonu, fermente içecek ve tütüne ÖTV düzenlemesi

Cep telefonu, fermente içecek ve tütüne ÖTV düzenlemesi

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile üç ayrı ürünün ÖTV oranlarında değişikliğe gidildi


Resmi Gazete’de yayınlanan üç ayrı Cumhurbaşkanı Kararı ile cep telefonu, meyve şarabı ve nargile tütününün ÖTV oranlarında değişikliğe gidildi.

Cep telefonunda ÖTV uygulamasına esas teşkil eden matrah tutarı dilimlerinde artışa gidildi. Buna göre, yüzde 25’lik ÖTV oranına tâbi ÖTV matrahı 640 TL olan cep telefonlarında bu tutar 1500 TL’ye çıkarıldı. Yüzde 40’lık ÖTV oranına sahip 640 TL’den 1500 TL’ye kadar ÖTV matrahına sahip cep telefonlarında ise bu tutar 1500 TL’den 3 bin TL’ye şeklinde değiştirildi. Cep telefonu ÖTV oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu düzenlemeyle 3 alt ÖTV dilimine giren telefonların fiyatlarına ÖTV matrahı nedeniyle indirim gelmiş oldu. Geri kalan modellerde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Resmi Gazetede yayımlanan bir diğer karara göre, fermente edilmiş diğer içeceklerde 17.3417 olan maktu ÖTV tutarı 29,5849 TL’ye çıkarıldı.

Öte yandan 500 gram ve daha yüksek miktarda ambalajlarda olan tütünlerde ÖTV oranı yüzde 40’tan yüzde 55’e çıkarıldı. Tütünlerde maktu ÖTV tutarlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.



Bu Haber 19.04.2022 - 11:03:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.