Cennet Koyundaki otel projesinin ruhsat belgeleri iptal edildi

Cennet Koyundaki otel projesinin ruhsat belgeleri iptal edildi

Cengiz İnşaat’ın Bodrum-Cennet Koyunda yürüttüğü otel ve devrmülk projesinin yap ruhsat belgeleri Bodrum Belediyesi tarafından iptal edildi.


Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından Cennet Koyu’nda yürütülen otel ve devre mülk projesine verilen ruhsatların iptal edildiğini açıkladı.  

Göl Mahallesi Gökburun Mevkii, 306 ada 1 parselde bulunan 678 bin metrekarelik arsada inşaat çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlayan Cengiz İnşaat’ın hızlı bir şekilde belediyeden ruhsat belgesi alması dikkat çekmişti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada 12 Aralık 2022 tarihinde verilen 60 ruhsatın tamamının iptal edildiğini duyurdu.

Ahmet Aras yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bodrumlular, 2013 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Cengiz İnşaat AŞ’ye satılmış bulunan Gölköy Mahallesi Gökburun Mevkii 306/1 parselde gerçekleştirilecek proje için, Belediyemize eksiksiz olarak ibraz edilen belgelere istinaden 12 Aralık 2022 tarihinde verilmiş olan 60 adet yapı ruhsatı; Belediyemizin dün almış olduğu kararla, iptal edilmiştir.

İptal gerekçemiz; Söz konusu satışa konu arazi ile ilgili olarak ‘hak sahipliği’ iddiasında bulunan bir grubun açtığı dava sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği “Özelleştirmenin İptali” kararının; Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle uygulanmamasının, Anayasa’nın 138. maddesinde belirtilen, “Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bu kararların yerine getirilmesini geciktiremez” hükmüdür.

Almış olduğumuz bu karar gereğince 9 Ocak Pazartesi günü ilgili Bakanlığın MAKS sistemine girilerek ruhsatların iptal işlemi gerçekleştirilecektir. İptal kararımız, yasal olarak yargı yoluna açıktır. Mutlu bir Pazar günü geçirmeniz dileğimizle, duyurulur.”



Bu Haber 09.01.2023 - 08:38:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.