Cennet koydaki yangında sabotaj şüphesi

Cennet koydaki yangında sabotaj şüphesi
Balıkesir Ayvalık'ta Şeytan Sofrası eteklerindeki Cennet Koyu'nda önceki gün çıkan yangının ardından 5 hektarlık yeşil alan küle döndü. Yangının çıkış noktası ve etkilediği bölgelere bakınca 'sabotaj' ihtimali ağırlık kazandı.



Ayvalık Tabiat Platformu sözcüsü Nebahat Dinler ile platformun Yürütme Kurulu Üyesi Erhan Çiftçi, yangında sabotaj ihtimalinin olabileceğini söyledi. Dinler, "Türkiye'de her doğal parkın giriş ve çıkışları denetim altındadır. Bu parklarda ateşle piknik yapılamaz. Herhangi bir patika yol açılamaz. Parktaki bitkiler toplanamaz. Doğal parklarda çıkan yangınlar genelde kasıtlı olarak çıkıyor" dedi.

Sabah’tan Suat Salgın'ın haberine göre Çiftçi ise, "'Can kaybı yok ama oradaki ağaçlar ve kuşların hepsi birer canlıydı. Yanan bölge Ayvalık'ın en güzel doğal ortamlarını içinde barındıran bir alandı. Yangının çıkış noktası deniz kıyısından uzak. Yani bir sigara izmariti ya da piknikçi ateşiyle başlamış olma ihtimali yok. Çoban ateşi de yok. Sabotaj ihtimali çok yüksek" dedi. Yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olan yangının ardından yüzlerce genç çam ağacının küle döndüğü ve ormanda yaşayan binlerce yabani hayvan ile kuşların hayatlarını kaybettiği öğrenildi.




Bu Haber 20.08.2017 - 09:12:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 21.08.2017 - 10:13

    Ustalıklar gelişiyor: Çalma, aldatma, yakma... -Orman Bakanlığı ve bakanlar kurulu hemen tek bir karar almalılar: Yanan orman arazisinde derhal ağaçlandırma çalışması başlatılmalıdır. -Bu işleri kontrol edecek yerel halktan oluşan yeminli bir kurul oluşturulmalıdır. -Aynı şekilde mühendislik odaları ve STK lar takipçi olmalıdır. Sadece bu yapılsa bakın bakalım orman yangını oluyor mu? Hodri meydan!

  • aliveli 20.08.2017 - 10:31

    Sayın Turizm güncel yöneticileri. Lütfen bu haberi takip edin bizim adımıza.Bakalım bu yanan yere belli bir zaman sonra turistik bir işletme yapılacak mı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.