Cengiz Holding, Cennet Koyu’ndaki otel inşaatına yeniden başladı

Cengiz Holding, Cennet Koyu’ndaki otel inşaatına yeniden başladı

Cengiz Holding’in Cennet Koyu’ndaki otel ve devremülk projesi için inşaat çalışmaları yeniden başladı.


Cengiz Holding’in, Muğla-Bodrum’da bulunan Cennet Koyu’ndaki otel ve devremülk projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Muğla Çevre Platformu Bodrum Meclisi Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Alan” ilan edilen bölgede turizm sezonunun bitmesiyle otel inşaat çalışmalarına tekrar başladığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre Demir, bölgede kıyım yaşandığını ifade ederek “Burası hem doğal hem de arkeolojik sit alanı. Cennet Koyu cehenneme dönmek üzere. Hafriyatı bile ‘Gölkoy Sulak Alanı’ içerisinde kalan bölgeye döküyorlar. Doğal ve arkeolojik sit alanı içerisinde ve hemen aşağısında da sebzecilik yapılan, dokunulmaması gereken bölgede tahribat başladı” dedi.

Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’in Cennet Koyu’ndaki otel projesi Ekim 2022’de başlamıştı. Yurttaşların ve yaşam savunucularının tüm itirazlarına karşın Aralık 2022’de projeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verilmişti. Bodrum Belediyesi ise şirkete verilen ruhsatı iptal etmişti. Ancak 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi’nden satın alan Cengiz İnşaat konuyu yargıya taşımıştı. Muğla İdare Mahkemesi, ruhsat iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kararın ardından alanda 101 apart oda ve 83 suit oda olmak üzere toplam 184 odalık projeye başlamak için geçici inşaat kampı kurulmuştu.

Ancak turizm sezonu nedeniyle çalışmalara ara verilmişti. Sezonun bitmesi beklenirken Cengiz İnşaat bu kez de proje için büyüme kararı vermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuran şirket, 658 milyon 436 bin TL değer biçilen projeyle alanda inşa edilecek birim sayısının 186’ya çıkarılması için izin istemişti.



Bu Haber 08.12.2023 - 09:31:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.