Cem Kınay, Kavaloğlu ve Tonbul Türkiye turizmini değerlendirdi

Cem Kınay, Kavaloğlu ve Tonbul Türkiye turizmini değerlendirdi
Futurist Cem Kınay, AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, AKTOB Yönetim Kurulu üyesi Ece Tonbul  ve İSTTA İcra Kurulu Üyesi Uğur Talayhan Türk turizm sektöründeki gelişmeleri İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen FVW İstanbul Workshop’unda değerlendirdi.

KAVALOĞLU: İSPANYA'DA MUTLU OLAMADINIZ, OLAMAYACAKSINIZ

İlk değerlendirmeyi deneyimli turizmci Kaan Kavaloğlu yaptı. 2014 yılının Türkiye turizmi için mükemmel bir yıl olduğunu hatırlatan Kavaloğlu, “Bu sene ise kurdaki değişikliklere rağmen 2014’ü yakalamamız mümkün değil. Ne değişti Türkiye’de? Neden bir anda Almanlar gelmeye başladı? Önceden sanki sadece Türkiye’de terör vardı. Sonrasında terör globalleşti. Şimdi ne değişti de Almanlar Türkiye’ye konsantre oldu. Bence gittiğiniz yerlerde mutlu olamadınız. İspanya’da mutlu olamadınız, olamayacaksınız. Her şey dahili bu kadar iyi uygulayan bir ülke bulamayacaksınız. Biz iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Siz de iyi hizmet almak istiyorsanız bizimle birlikte olmaya devam edeceksiniz. Kötü günlerimizde bizimle birlikte olan tur operatörlerine teşekkür ediyorum. Onlar için 2019’da otellerimizde en iyi imkanları vereceğim. 2016’da yanımda kim varsa 2019’da da yanımda o olacak” dedi.  

ECE TONBUL: BİZ İŞİMİZİ İYİ YAPIYORUZ

Ece Tonbul, Türk turizminin krizlere alışık olduğunu hatırlatarak, “Biz bu konuda dinamik refleksler gösteren iyi organize olan bir sektörüz” dedi. Tonbul açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye, kriz dönemlerinde hızlı hareket eden bir yapıya sahip. Ben artık bütün dünyanın tehlikeye, inişlere, çıkışlara açık hale geldiğini düşünüyorum. Bütün bu kırılganlıklardan en fazla etkilenen sektörde turizmdir. Son yaşadığımız kriz en ağır krizimizdi. Kötü günlerin derinleşmesini atlattık gibi görünüyor. Türkiye aramalarının ve ilginin ne kadar artmış olduğunu gördük. Bazı şeylerin de fiyat endeksli olduğunu gördük ve Türkiye’nin bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Biz işimizi iyi yapıyoruz. Türkiye niçin tekrar misafirlerini geri kazanıyor? Çünkü fiyat kalite dengesi en iyi ülke Türkiye’dir. Fiyat endeksli bir ürününün kalitesini sürdürülebilir tutması mümkün değil. Bundan sonra da hizmet kalitemizi korumaya devam etmeliyiz. Gördük ki Türkiye’nin alternatifi yaratılamıyor” diye konuştu.  

Ece Tonbul, ürün geliştirme konusunda da şunları söyledi: “Ürün geliştirme sürekli üstünde durulması gereken bir konu. Kendimizi değiştirmek ve yenilemek durumundayız. Yoksa başarılı olamayız. Bizim Türkiye’de yeni misafirlere ihtiyacımız var. Almanya’daki potansiyelimizin çok daha yukarılara çıkartılabileceğini düşünüyorum. Destinasyon pazarlamasında ezber bozmaya ihtiyacımız var. Paloma olarak ciddi bir repeat misafire sahibiz. Ancak genelinde tekrar bir başarı hikayesi yazmak istiyorsa yeni bir turist kitlesine ihtiyacımız var. Bu nedenle de onların aradıkları deneyimlere cevap verecek ürünleri geliştirmemiz gerekiyor.”

CEM KINAY: TREND ARTIK DENEYİM

Cem Kınay’ın açıklamaları şöyle: “Almanya ve Türkiye arasındaki en önemli farklılık yaş ortalamalarıdır. Türkiye daha genç bir nüfus oranına sahip. Bugün en düşük maaşlı insan bile ilk aldığı şey akıllı telefondur. Bu nedenle en önemli trend artık deneyimlemedir. Hep bir deneyimleme var dünyada. Yerelleşme en önemli trend. Dünyadaki en önemli trendlerden biri. Doğa ve doğallık: dünya felakete giderken bundan en büyük zararı otelcilerimiz görecek.

Tur operatörleri Türkiye’yi İstanbul ve Antalya kalıbından çıkarmalı. Türkiye ile birleşmiyorsa Anadolu ile birleşmiyorsa 10 sene sonra bu sene gelir mi gelmez mi diye konuşuruz. Tur operatörü için paket yapıp satmak çok kolay. Reise büro ise misafir ile karşı karşıya olduğu bir konumda. Reisebürocu arkadaşlar Türkiye’den daha fazla para kazanmak istiyorsa vizyonunu Antalya ve İstanbul dışına çıkarmak zorunda. Bizim için her şey dahil devrimi bitmiştir yeni bir devrime ihtiyacımız var.”

MICE VE CRUISE

Uğur Talayhan’ın açıklamaları şöyle: “Eski cruiseler artık yok. MICE ise her yıl daha da zorlanıyor. Trendler değişiyor. 2011-12-13 yıllarına baktığımızda İstanbul için Almanya pazarı ilk üçte. Şimdi ise Arabistan önde. İkinci olan Amerika, üçüncü olan Almanya’nın yerine Arap ve Türki cumhuriyetler önde. İstanbul için artık yeni marketlere bakmak lazım artık. İstanbul’un Asya ve İle Avrupa’yı birleştiren bir yer olduğu için MICE’ların devam etmesi gerekiyor. 2020 için görüşmeler yapıyoruz ama İstanbul çoğu firmanın kataloglarında yok.”


Bu Haber 01.09.2018 - 10:52:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gürsel KAya 04.09.2018 - 09:20

    Sn Kaan Kavaloğlunu bu cesur ve doğrucu açıklamalarından dolayı tebrik ediyorum, Tamda olması gereken bu. Turizmden kazanç sağlayan herkesin 2016 yılında iyi dostu kötü dostu çok net bir şekilde ayırt edebileceğini ve buna göre da yol alabileceğine inanıyorum. Merak etmeyin kaybetmezsiniz, Çünkü Türkiye sunduğu ürün ve hizmet anlamında Dünya turizm pazarında tek ve en iyisi. Otel yapıları zira öyle. O gün Türkiye yi ilk terk edenlerin bugün çalıştığınız partnerler sırasında en son olmalı ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.