Çelebi'nin yüzde 50'si satldı

Çelebi'nin yüzde 50'si satldı
Türkiye'nin ilk özel yer hizmetleri şirketi Çelebi'nin yüzde 50'lik bölümü, yüzde 100 yerli Türk sermayesi ile kurulan Actera'nın bir iştiraki olan Zeus Air Services'e satıldı.

 
 
 
Çelebi'den Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Çelebi Holding'in hakim ortağı durumunda bulunan Çelebioğlu Ailesi, Çelebi Hava Servisi'ndeki yüzde 22.63 hissesini 90 milyon lira karşılığında Holding'e devretti.
 
Bu işlemle eş zamanlı olarak, yine Aile'nin Holding'te bulunan yüzde 50 oranındaki hissesi de toplam 82.1 milyon TL ve 96.8 milyon dolar bedel üzerinden Actera Group kontrolündeki Zeus Aviation Services Investments B.V.'ye devredildi.
 
HOLLANDA'DA KURULDU
 
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zeus, Türkiye ve çevresindeki coğrafyalarda büyüme hedefli yatırımlara odaklanmış bağımsız bir özel sermaye fonu yönetim şirketi olan Actera'nın  fonlarının bir iştiraki konumunda. Zeus, Çelebi Holding'e yatırım yapmak amacıyla Hollanda'da kuruldu.
 
Actera ise yönettiği 1.6 milyar doları aşan iki fonu ile beraber Türkiye'ye odaklı en büyük özel sermaye fonu yönetim şirketi konumunda bulunuyor. Yüzde 100 yerli sermayeli bir fon olan Actera TPG ile birlikte Türkiye’nin en büyük içki üreticisi ve dağıtıcısı Mey’i satın almışi, daha sonra şirketi İngiliz Diaego'ya satmıştı. Actera'nın hali hazırda Spectrum Radyo Grubu, Karma Açıkhava, Türkiye'nin ev dışı tüketim noktalarına gıda ve gıda dışı ürünlerin satış ve dağıtımını yapan en büyük şirketi G2M, LBT Varlık Yönetim,  Mars Entertainment Group, oyuncak zinciri Joker, Standart Profil ve Tam Factoring'de yatırımları bulunuyor. (Hürriyet)


Bu Haber 06.02.2013 - 13:36:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.