Çalışanın koronavirüse yakalandığı mağaza neden kapatılmadı?

Çalışanın koronavirüse yakalandığı mağaza neden kapatılmadı?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ortaklığındaki Anadolu Kültürel Girişimcilik bünyesinde bulunan İstanbul-Eminönü’deki mağazada bir çalışanın koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Bağlıkaya, mağazanın neden kapatılmadığı ile ilgili önemli bir iddiada bulundu.


TurizmGüncel

Birgün gazetesinin, Anadolu Kültürel Girişimcilik’in Eminönü’deki Bakanlığa ait mağazasında görev yapan bir çalışanın koronavirüse yakalandığı haberi sonrası, mağazanın neden kapatılmadığı eleştirileri ortaya atıldı.

''Mağazaların kapatılması için 20 Mart’ta Bakanlığa müracaat ettik''

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e bilgi veren Firuz Bağlıkaya, söz konusu mağazanın kapatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 20 Mart'ta yazı yazdıklarını, 27 Mart’ta ise Bakanlıktan olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. Bağlıkaya, ‘’Müzeler ve ören yerleri kapanınca, buralarda bulunan mağazalar da otomatik olarak kapandı. Ancak bunların dışında kalan şehir içindeki mağazaları kapatmak için, 20 Mart’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı yazdık. Bakanlık, 27 Mart’ta gönderdiği yazıyla talebimize olumsuz yanıt verdi. 23 Mart’ta da, çalışanlarımızın birinde koronavirüs çıkmıştı. Biz 3 Nisan’da Bakanlığa yeniden yazı yazdık, hala bir yanıt alabilmiş değiliz.’’ dedi.

Kişisel husumet iddiası

‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu mağazaları neden kapatmak istemediği’ şeklindeki soruya ise Bağlıkaya, ‘’Kültür ve Turizm Bakanı, kişisel husumetinden dolayı mağazaların kapatılmasına izin vermedi. Burada insan sağlığı hiçe sayıldı. Orası ilaç ya da gıda satış noktası değil ki kapatılmasına izin verilmesin.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.04.2020 - 13:12:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.