Büyük iflasla ilgili şok iddia: Şirketin içini boşalttılar!

Büyük iflasla ilgili şok iddia: Şirketin içini boşalttılar!

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Spiegel, iflas eden hava yolu şirketi Germania'nın sahiplerinin şirketin içini boşalttığını iddia etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın saygın yayın kuruluşlarından SPIEGEL, şirket sahiplerinin yazdan bu yana Germania'nın içini boşalttığını ileri sürdü.

''AIR BERLİN İÇİN DE BENZER İDDİALARA ORTAYA ATILMIŞTI AMA...''

Almanya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi Air Berlin'in iflasında Lufthansa'nın rolüne de değinilen haberde, ''Lufthansa'nın kendi varlıklarını korumak için Air Berlin'i köşeye sıkıştırdığı, hatta Air Berlin'in eski sahibi Joachim Hunold'in şirketin paralarını zimmetine geçirerek zenginleştiği iddia edildi. İddialarda hiçbir şey yoktu, soruşturma da açılmadı.'' ifadelerine yer verildi.

''MAHKEME BELGELERİNDE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR''

Ancak Germania ile ilgili gelişmelerin farklı olduğu kaydedilen SPIEGEL haberinde, ''Elde dilen bilgilere göre şirketin varlıkları kaçırıldı ve iflas etmeden önce iflasın alt yapısı oluşturuldu. Bu durum, Bölge Mahkemesi Berlin-Charlottenburg'un dökümanlarında da açıkça görülüyor.'' iddiaları dile getirildi.

İddiaya göre Germania yönetimi iflastan önce aracı kişiler kullanarak farklı şirketler kurarak bu paraları bu şirketlere aktardı. Amaç iflas açıklandığında elde para görünmemesi. Yani mağdurlara „Bakın elimizde size verecek para yok“ denmesi. Bu şekilde şirketin parası yok olmamış olacak, mağdurlar ise beş kuruş alamayacaklar. Bu arada mağdurlar sadece yolcular değil. Turizm sektöründe Germania ile iş yapan ve alacağı olan herkes.

Haberin devamında ise şu ifadelere yer verildi:

YENİ ŞİRKETLER KURDU

Belgelere göre, Germania'nın patronu ve tek sahibi Karsten Balke 2018 yılının nisan ayında Germania Flugzeugbeteiligungsgesellschaft adında bir şirket kurdu ve bir müdür görevlendirdi. Şirketin görevi ise uçak alımı ve uçakların bakımıydı. 2018 yılının ağustos ayında Rubin 88 diye bilinen Germania Aviation Asset AG adında bir şirket daha kuran Balke'nin yeni kurduğu şirketin iş tanımı ise ''uçak aksesuar yedek parça ve kiralaması'' olarak yapıldı.

AIRBUS'A 2 MİLYAR DOLARLIK UÇAK SİPARİŞ ETTİ

Balke bu şirket üzerinden 2016 yılının temmuz ayında Airbus'a 2 milyar dolarlık 25 adet A320 sipariş etti. İlk 10 uçak Ocak 2020'de teslim edilecek. Yakıt tasarruflu bu uçakların alımı, şirketin varlıklarından para kaçırmanın başka bir yolu. İflas durumunda ''bakın elimizde hiç para yok'' demek için. Yoksa Balke yakıt tasarruflu uçaklarla yeni bir başlangıç mı yapmayı planlıyordu?

ESAS PATRON INGRID BISCHOFF

Şirketin son işlemi ise 27 Ock tarihli, yani iflastan yaklaşık bir hafta önce. İşlem, Zinnowitz'deki Usedom Palace Hotel ve Heidesee'deki Hotel Waldhaus Prieros'u işleten Germania Hava Yolları'nın kardeş şirketine yapıldı. Şirketin kurucusu Ingrid Bischoff, Balke’nin esas patronu olarak biliniyor.



Bu Haber 09.02.2019 - 21:30:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.