Bursa’da dünya mirası turizme kazandırılıyor

Bursa’da dünya mirası turizme kazandırılıyor
Osmangazi Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren çarşı ve meydanlarını kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyor. Belediye, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası, Panorama Bursa 1326 Müzesi gibi projeleri de hayata geçirecek


Osmangazi Belediyesi, Bursa’da yeni bir şehircilik felsefesi oluşturmayı hedefliyor. Gündüz saatlerinde 1,5 milyon civarında nüfusu ağırlayan ilçe, aynı zamanda yerli yabancı turistlerin uğramadan geçmediği pek çok tarihi ve turistik mekana sahip. 
 
Dünya Gazetesi'nden Zehra Oruç'un haberine göre,Osmangazi Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren çarşı ve meydanlarını kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyor. Belediye, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası, Panorama Bursa 1326 Müzesi gibi projeleri de hayata geçirerek bölgeye daha fazla turist çekmeyi hedefliyor.
 
'İLÇEMİZİN 30 YILLIK GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ'
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sadece Osmangazi’ye değil, Bursa’ya da vizyon kazandıracağız. Birçok kentsel dönüşüm planının lokomotifi olacak çalışmalara imza attık. Biz ilçemizin gününü kurtarmaya değil, 30 yıllık geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

'ULUDAĞ'I 4 MEVSİME TAŞIYACAĞIZ'
 
813 bin olan Osmangazi nüfusunun gündüz saatlerinde 1,5 milyon kişiye ulaştığını belirten Dündar, “Osmangazi Türkiye’nin en büyük 4’üncü ilçesi. Planlarımız arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren çarşıları canlandırarak, ekonomiyi hareketlendirmek de var, turizmin en büyük değeri Uludağ’ı 4 mevsime taşımak da. Eski Bursa’yı yaşatacak Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası projemizin fizibilite çalışmaları sürerken, kentin en büyük tarih müzesi olan Panorama Bursa 1326’nın da mimari projesi tamamlandı, ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalandı. Bu ay içinde temelini atacağız” bilgisini verdi.
 
Dündar, tüm bu çalışmalar için 6 milyon TL kaynak kullanıldığını da belirtti.
 


Bu Haber 02.06.2015 - 11:41:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.