Burhan Sili: Temmuz’da oteller dolacak, rezervasyon yaptırmayanlar sorun yaşayabilir

Burhan Sili: Temmuz’da oteller dolacak, rezervasyon yaptırmayanlar sorun yaşayabilir

Yaz sezonuna ilişkin rezervasyon durumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili,  okulların kapanmasıyla tatile çıkan vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Okulların kapanmasıyla yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, tatile çıkmak isteyen vatandaşların mutlaka rezervasyon yaptırması ve güvenilir sitelere rağbet göstermesi gerektiğinin altını çizdi.  

‘Otellerin doluluk oranı 3 yılın en yüksek seviyesinde’

Pandemi nedeniyle de vatandaşların tatile hasret kaldığını belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Haziran ayının ortasından itibaren otellerdeki doluluk oranları son 3 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Yerli turistler bölgemizdeki her cebe, her bütçeye uygun tatil olanakları sayesinde pandeminin etkilerini üzerlerinden atabilecek” şeklinde konuştu.

‘Temmuz ayında otellerin tamamı dolacak”

Temmuz ayı rezervasyonlarının tükenmeye başladığının altını çizen Sili, Haziran ayında otellerin tamamı dolmasa da, temmuz ayında tatil bölgelerinde otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşacağını belirtti. “Şu anda önümüzdeki ay için yapılan rezervasyonlar ile otellerde boş yer bulmak zorlaştı.” diyen Sili, “Tatile temmuz ayında gitmek isteyen ve rezervasyon yaptırmayan vatandaşlar otellerde yer bulma sorunu yaşayabilir. İnternet web siteleri üzerinden rezervasyon yaptıracaklar vatandaşlarımız mutlaka güvenilir siteleri tercih etmeliler” ifadelerini kullandı.

“Avrupa’nın rezervasyonları çok ciddi oranda artış gösterdi”

Pandemi öncesi döneme göre yabancı misafirlerin Türkiye’ye daha fazla talep göstermeye başladığını söyleyen Sili, “Özellikle İngiltere ve Avrupa’nın rezervasyonları pandemi öncesine çok ciddi oranda artış gösterdi. En çok rezervasyon yapan ülkeler ise İngiltere, Almanya, Polonya ve Hollanda oldu. Önceki yıllara kıyasla tatil için ülkemizi az tercih eden Asya ve Amerikalı turistlerin rezervasyonları da artış gösterdi” diye konuştu.

“2022 turizm hedefi aşılacak”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2022 yılı turizm hedefinin 42 milyon turist, 35 milyar dolar olduğunu hatırlatan Sili, “Bu hedef fazlasıyla aşılacak gibi duruyor. Türkiye’nin turizm çeşitliliğinin reklamları dünya çapında 200 ülkede yapılıyor ve devam edecek. Tanıtım ve reklam anlamında hem sosyal medyada hem de yerinde çalışmalar çok fazla. Türkiye’nin güzelliklerini görenler zaten rezervasyonlarını yaptırıyor” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 21.06.2022 - 09:48:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.