Burhan Sili: Fiyat konusunda çok dikkatli olmalıyız

Burhan Sili: Fiyat konusunda çok dikkatli olmalıyız

ITB Berlin Turizm Fuarına ilişkin değerlendirmede bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, sezonun mayıs ayından itibaren hareketleneceğini haziran ayında ise normale döneceğini açıkladı.  


Almanya'nın başkenti Berlin'de 3 yıl aranın ardından düzenlenen 54. ITB Berlin Turizm Fuarında Alanya tanıtımı yapıldı. Fuar temasları sonrasında izlenimlerini aktaran Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, acente temsilcileri ve tur operatörleriyle yapılan görüşmeler ışığında planlama ve rezervasyonların Türk turizmcisinin beklentisini karşıladığını söyledi.

Sektör temsilcilerinin maliyet artışlarına dikkat etmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Sili, şu açıklamayı yaptı:

‘Mayıstan itibaren hareket gelecek’

“Pandemi nedeniyle 3 yıl aranın ardından yapılan ITB Berlin Turizm Fuarına bu sene bizler de Alanya olarak katılım gösterdik. Bölgemize misafir gönderen tüm kaynak pazar temsilcileriyle görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler neticesinde ülkemizde yaşanan deprem felaketi sürecinde rezervasyonların durduğu ancak bu hafta itibariyle tekrar toparlanma sürecine girildiğinin bilgisini aldık. Bu 3-4 haftalık süreçte yaşanan rezervasyon kayıpları sonrasında sezonun mayıstan itibaren hareketleneceğini ve haziran ayı itibariyle normale döneceğini bekliyoruz. Yaz sezonunda bir olumsuzluk olmaz ise iyi bir sezon geçeceğini değerlendiriyoruz.

‘Kaliteden ödün vermeyelim’

Bu sezon en önemli sorunlarımızdan biri olan maliyetler nedeniyle fiyat konusunda çok dikkatli olmalıyız. Kalitemizden ödün vermeksizin doğru fiyatlandırmalarla sezonu idame ettirmeliyiz. Fuar süresince Antalya standı içerisinde deniz, kum, güneş ürünümüzün tanıtımı için materyallerimiz ve promosyon malzemelerimizle katılım gösterirken sağlık bölümünde de stant açarak Alanya’mızda sağlık ile ilgili birimlerimiz ve hizmetimiz olduğunu ifade etmeye çaba gösterdik. Sezonun uzaması, ürün çeşitliliği ve katma değeri yüksek misafir alma adına standımız ziyaretçilere açıktı. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy da ITB de verdiği demeçlerde özellikle sağlık turizmine vurgu yaptı. Kendisi ile yapmış olduğumuz toplantıda da turizm ile ilgili gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduk. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de ziyaretçilerimiz arasındaydı.”



Bu Haber 10.03.2023 - 14:42:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.