Burhan Sili: Almanya’da Türkiye talebi yüzde 30 arttı

Burhan Sili: Almanya’da Türkiye talebi yüzde 30 arttı

ITB Berlin Fuarında Almanya pazarına ilişkin açıklamalarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Almanya’dan Türkiye’ye tatil talebinin yüzde 30 arttığını açıkladı.


Turizm Güncel

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Almanya’da düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı ve Almanya pazarıyla ilgili Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu.

“Yüzde 30 oranında bir artış söz konusu”

Türkiye ve Antalya’ya talebin yüksek olduğunu belirten Sili, “ITB Berlin fuarına Alanya olarak 78 metrekare stant ile katıldık ve burada bölgemiz adına görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kaynak pazarlarımızın tur operatörü ve acente temsilcileri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Türkiye’ye ve Antalya’ya talebin olumlu olduğu özellikle bölgemize talebin yüksek olduğu yönünde bilgiler aldık. Geçen seneye oranla tur operatörlerimiz bazında farklılık göstermekle beraber ortalamada yüzde 30 oranında bir artış söz konusu. Bu artışın bu seviyelerde tamamlanacağını da ifade ediyorlar. Bu olumlu gelişmenin yanı sıra ülkemizde girdi maliyetlerinin ve bağlamında döviz kurlarının seçimlerin akabinde nasıl seyredeceği de konuşulan konuların başında geliyor.” dedi.

Sili, “Öyle ümit ediyoruz ki, ekonomimizin normal seyrettiği bir dönem yaşayarak kaynak pazarlarımızın tüketicilerinin alım gücünde sorun yaratmayacak rakamlarla bundan sonraki dönemde de hizmet vermeye ve ülkemize döviz kazandırmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 08.03.2024 - 11:24:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.