Burak Tonbul: Spor turizmine daha fazla önem verilmeli

Burak Tonbul: Spor turizmine daha fazla önem verilmeli

Diana Travel ve Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, ülke turizminin çeşitlendirilmesinde spor turizminin önemine dikkat çekti.


Spora, sporculara ve spor organizasyonlarına verilen her desteğin spor turizmine büyük katkı sağladığını belirten Diana Travel ve Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Antalya’nın yavaş da olsa spor turizminde iyi bir gelişim içinde olduğunu söyledi.

Turizmcilerin turizmi çeşitlendirmek için büyük çaba harcadığına dikkat çeken Tonbul, turizmin yıl geneline yayılmasında spor turizminin önemli bir potansiyel taşıdığını kaydetti. Tonbul, "Son yıllarda da spor turizmi daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu noktada daha fazla destek ile spor turizmini olduğu noktadan daha iyi bir yere getirebiliriz." diye konuştu.

Spor organizasyonlarının düzenlendikleri bölgenin tanıtımına ve imajına büyük katkı sunduğunu ifade eden Burak Tonbul,

Spor organizasyonlarının tanıtım ve imaj olarak yapıldıkları bölgeye büyük katkı sunduğunu hatırlatan Tonbul, “Örneğin Tour of Antalya ve farklı bisiklet yarışları sayesinde bisiklet takımları ve bireysel bisiklet sporcuları kamp yapmak için Antalya’yı tercih etmeye başladılar. İlerleyen yıllarda Antalya bisiklet turizminde daha da ön plana çıkacaktır. Farklı spor dallarına verilecek destekle Antalya’daki branş çeşitliliğini de artırabiliriz. Touristica, Diana Travel ve Paloma Otelleri olarak spor organizasyonlarını çok önemsiyoruz ve destek vermeye devam ediyoruz. Vereceğimiz desteğin bulunduğumuz bölgeye ne kadar katkı yaptığını da bizzat gözlemleyebiliyoruz. Milyarlarca dolarlık spor turizmi pastasından daha fazla pay almak elimizde” diye konuştu.
Burak Tonbul, spor turizminin daha da gelişmesi için turizm markalarının spor organizasyonlarına daha fazla destek vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 



Bu Haber 02.02.2022 - 10:41:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.