Burak Tonbul açıkladı: Bayram ve sonrası için tatil talebi ne durumda?

Burak Tonbul açıkladı: Bayram ve sonrası için tatil talebi ne durumda?

Bayram tatili ve sonrasına ilişkin seyahat talebiyle ilgili bilgi veren Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, talebin tatil dönemlerine sıkışması nedeniyle iç pazarda hedeflere ulaşılamadığını ifade etti.


TurizmGüncel

Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, iç pazarın tatil dönemlerine sıkışmasının önemli bir sorun olduğunu kaydetti.

“19 Mayıs için de talep yüksek”

Bayram tatili dönemine ilişkin seyahat talebinin güçlü olduğunu, perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle benzer bir talebin 19 Mayıs için de geçerli olduğunu ifade eden Burak Tonbul, “Bayram tatilinin uzunluğu belli olmadığı için insanlar erken rezervasyon yapmadı, netleşmesini bekledi. Bu nedenle de rezervasyonlar maalesef son dakikaya kaldı. Şu anda ise ciddi bir talep alıyoruz.” dedi.

“Bayram fiyatları sezonun ilerleyen dönemlerinden çok daha uygun”

Yükselen fiyatların talep üzerinde etkili olup olmadığıyla ilgili de değerlendirme yapan Burak Tonbul, “Türk tatilci için bayram dönemi fiyatları sezonun ilerleyen dönemine göre çok daha uygun.  Evet, bir enflasyon var, fiyatlar arttı ama pandemi döneminin getirdiği bıkkınlık sonrası kendini ödüllendirme isteği her pazarda olduğu gibi Türkiye’de de var. Ama açlık giderildikten sonra bu enflasyon ortamında talebin devamlılığının olacağını, 2023 için tekrar bu hevesin çok yüksek olacağını düşünmüyorum.” diye konuştu.

“İç turizm hedefine bu şekilde ulaşamayız”

Türkiye’nin iç pazarda tatil dönemlerinin dışına çıkan bir turizm hareketi yakalayamadığına işaret eden Burak Tonbul, sadece resmi tatil ve okul tatili dönemlerinde seyahate çıkılan Türkiye’de iç pazar hedeflerine ulaşmanın zor olduğuna vurgu yaptı. Tonbul, “Bayram ve 19 Mayıs tatillerinden sonra, Haziran ayına kadar süren bir durağan döneme giriliyor. Haziran’da okulların kapanmasıyla yeniden başlayan hareketlenme, ağustos ayı ile birlikte tekrar durağanlaşıyor. Bu şekilde istediğimiz ya da nüfusumuzun hak ettiği oranda bir iç turizm hedefine ulaşmamız çok zor.” ifadelerini kullandı.

“Arz-talep dengesinde bozulmalar olabilir”

Avrupa ve İngiltere gibi iyi kaynak pazarlarla çalışan, zamanında iyi pazarlama yapmış otellerin açık ve doluluk oranlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Tonbul, otellerdeki arz-talep dengesinde Rusya ve Ukrayna kaynaklı bozulmaların olabileceğini ifade etti.



Bu Haber 27.04.2022 - 08:37:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.