Burak Orkut Martı Myra’nın odaklandığı pazarları anlattı

Burak Orkut Martı Myra’nın odaklandığı pazarları anlattı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova bölgesinde yer alan Martı Myra Hotelin Genel Müdürü Burak Orkut, büyük umutlarla girdikleri sezonda Nisan ve Mayıs aylarının beklendiği gibi geçmediğini belirtti.


“Rusya pazarı beklentilerin uzağında kaldı”

Martı Myra Hotel Genel Müdürü Burak Orkut, büyük umutlarla girdikleri 2023 sezonunda nisan ve mayıs aylarının beklentilerin altında olduğunu belirtti. Bunun her pazarla ilgili farklı nedenleri olduğunu kaydeden Orkut, “Özellikle Rusya pazarında, belirsizliği arttıran Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya’nın kendi içerisinde yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar ve bizim ülkemizde fiyatların belli bir seviyeye gelmiş olması ister istemez Rusya pazarını beklentilerin uzağında bıraktı. Bunu özellikle Mayıs için söylüyorum. Ancak Haziran ayı başı itibariyle Avrupa’daki diğer pazarların özellikle Doğu Avrupa’daki belli pazarların da devreye girmesi ile ivmenin artacağını ve yine umutla beklediğimiz güzel bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Bütün hazırlıklarımızı da bu doğrultuda yaptık. Tesislerimizi hazırladık, yeniliklerimizi yaptık. Personel iş gücümüzü gerekli seviyeye getirdik. Bu arada personelimizi gerekli eğitimlerle de destekliyoruz. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyoruz.” diye konuştu

“Fiyatlar çok yükseldi diyemem”

Belirtildiğinin aksine otel fiyatlarının çok da fazla yükselmediğini söyleyen Burak Orkut “Ülkemizin bir enflasyonist bir ortam var. Bütün girdi maliyetlerimiz arttı. Personel maliyetlerimiz, enerji maliyetlerimiz arttı. Doğal olarak bu bir ticaret. Ticaretin kuralına göre bir takım ayarlamalar yapmak mecburiyetindesiniz. Biz kendi ülkemizde bu ayarlamaları yaptık. Fakat Rusya’nın kendi içersinde yaşamış olduğu devalüasyon ile, euro karşısında rublenin çok değer kaybetmesi bizim yaptığımız zammın bu pazarda daha ağır hissedilmesine neden oldu. Şu anda bunun sıkıntısını yaşadığımızı düşünüyoruz. Fakat günün sonunda Türkiye her zaman Rusya’nın, Rus turistin vazgeçemeyeceği, yıllardır alıştığı ve çok sevdiği bir destinasyon. Yine bizi tercih edeceklerini ve yaz sezonunu dolu dolu geçireceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tek pazar ağırlıklı olarak çalışmamak için elimizden geleni yapıyoruz”

Farklı pazarlara yöneldiklerini kaydeden Orkut “Geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntıları düşündüğümüzde hep bir takım alternatifleri yaratmak zorundayız otelciler olarak. Onun için değişik pazarlara açıldık. Özellikle Doğu Avrupa’ya daha yoğun giriyoruz. Polonya pazarında çalışmalarımız var. Çekya, Sırbistan, Arnavutluk gibi pazarlarda yoğun çalışmalarımız var. Eskisi gibi tek pazar ağırlıklı olarak çalışmamak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.



Bu Haber 19.05.2023 - 18:39:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.