Burak Beceren: Kayak turlarında iptalden çok öteleme var

Burak Beceren: Kayak turlarında iptalden çok öteleme var

Ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen kar yağmaması kış turizm merkezlerindeki işletmecileri zora soktu.


Turizm Güncel

2023 yılına karsız giren ve ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen hala kar yağmayan kış turizm merkezlerindeki işletmeler zorda. Kar olmadığı kayak turlarının çoğunun ötelendiği, bir kısmının da iptal edildiği belirtiliyor.

Her yerde durum aynı

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e bilgi veren bölgenin köklü tesislerinden Uludağ’daki Beceren Otel'in işletmecisi Burak Beceren, kuraklığın sadece Uludağ için değil genel olarak Türkiye ve Avrupa için de geçerli olduğunu belirtti.

Üç kayak merkezi suni karla açıldı

Daha önce kar yağmayan dönemler olduğunu ancak böylesini ilk defa gördüğünü anlatan Burak Beceren, “Müşterileri mağdur etmemek için rezervasyonların büyük bir kısmını öteledik. Bir kısmı da iptal oldu. Şu anda Erzurum, Erciyes ve Denizli kayak merkezleri suni karla sezonu açtılar. Ancak onlar da suyu bitirdiler.” dedi.

Şubat, mart ve nisan ayları iyi geçecek

Uludağ’daki otellerin şu anda yüzde 20 civarında dolulukla çalıştığını kaydeden Burak Beceren, “Tesisler açık, personel gelip gidiyor ancak kayak misafiri yok Uludağ’da. Kayakçılar başka yerlere de yönelmiyor çünkü oralarda da kar yok. Kar yağmadı diye tesisleri kapatıp gidecek değiliz. Geçen sene de çok iyi bir sezon geçirdik. Önümüzdeki birkaç gün içinde kar yağışı başlayacak. Bu şekilde şubat, mart hatta nisan ayını dahi iyi geçireceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.



Bu Haber 24.01.2023 - 09:58:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.