Turizm Bakanını değiştirdi, charter desteğine başladı

Turizm Bakanını değiştirdi, charter desteğine başladı
Mariyana Nikolova, Bulgaristan'ın yeni Turizm Bakanı olarak atandı. Nikolova'nın bakanlığa atanmasının ardından, Bulgaristan'ın charter uçuşlara destek vereceği açıklandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Bulgaristan Turizm Bakanlığı görevine Mariyana Nikolova getirildi. Kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Mariyana Nikolova'nın turizm bakanlığına atanmasının, Bulgaristan'ın turizm sektörünü ne kadar hayati bir alan olarak gördüğünün bir göstergesi olarak yorumlandı. Bulgaristan'da Turizm Bakanlığı görevini, 2017 yılından bu yana Nikolina Angelkova yürütüyordu.

Mariyana Nikolova kimdir?

1975 yılında Botevgrad,'da doğan Mariyana Nikolova bir hukukçu. 2018 yılından bu yana Ekonomi ve Demografiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Mariyana Nikolova, 24 Temmuz'da Bulgaristan Turizm Bakanlığı koltuğuna oturdu.

Charter desteği başlattı

Öte taraftan Bulgaristan, zor durumda olan turizm sektörünü desteklemek için charter uçuşlara destek verme kararı aldı. Alınan karara göre Bulgaristan, 100 ve üzeri doluluğa sahip charter uçaklarına koltuk başına 35 euro destek verecek. Söz konusu destek, yabancı charter uçuşlarını da kapsayacak.



Bu Haber 28.07.2020 - 09:59:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fatih Ozan 28.07.2020 - 04:51

    Türkiye de ne zaman bu karar alınacak acaba!!!!????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.