'Thomas Cook mağdurlarına KDV kolaylığı düşünüyor musunuz?''

'Thomas Cook mağdurlarına KDV kolaylığı düşünüyor musunuz?''

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Bakan Ersoy'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Thomas Cook'un iflasından zarar gören işletmelere KDV kolaylığı sağlanıp sağlanmayacağını sordu.


Thomas Cook'un iflasının Türkiye turizmine olası yansımaları ile ilgili Bakan Ersoy'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sunan Bülent Tezcan, “Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden 178 yıllık İngiliz tur operatörü Thomas Cook iflas ettiğini duyurmuştur. Bu iflas nedeniyle Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının yıllık 600 ila 700 bin azalabileceği belirtilmektedir” dedi.

Tezcan, şu soruları yöneltti:

“İflasın Türkiye üzerindeki muhtemel etkilerini azaltmak için ne gibi önlemler düşünüyorsunuz?

İflastan etkilenen Türkiye’deki işletmelerin yaralarının sarılması, zararlarının azaltılması ve gelecek sezona hazırlanabilmesi için kredi desteği, uçak desteği ve başkaca destekler vermeyi düşünüyor musunuz?

Mağdur olan işletmelere vergi ve KDV kolaylığı düşünüyor musunuz?”



Bu Haber 27.09.2019 - 08:44:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Koray Gün 27.09.2019 - 10:06

    Sayın Tezcan , Vergi , Turizm ajansı ertelenmesi ve KDV ile ilgili soru önergeniz otelciler için çok önemli. Otelciler iyi denilen bir sezonda tahsilatları yapmakta çok zorlanırken , birde iflasların olması bizi çok darbeliyor. İlave olarak Turizm bakanlığının Otelcilere ödemediği 2017-2018 yıllarına ait hesaplamaları yapılmış Enerji destekleri var. uzun süredir bekletilen bu desteğin ne zaman ödeneceğini de sorabilirseniz çok seviniriz. Saygı ve sevgilerimizle

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.