Bülent Tercan: 2022 sezonu için bir an önce çalışmalara başlamalıyız

Bülent Tercan: 2022 sezonu için bir an önce çalışmalara başlamalıyız

Destination İzmir Başkanı, ETİK ve SKAL İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan, ‘İzmir’in turizmde hedefi 2019 rakamlarını yakalamak olmalı’ dedi.

2022 yazında İzmir’e gelecek turist sayısını arttırabilmek için kış aylarında etkili tanıtım yapılması gerektiğine dikkat çeken Tercan, önümüzdeki yaz sezonu beklentilerimiz büyük, gereken altyapıyı şimdiden yapmalıyız’ diye konuştu.


Türkiye’nin otellerinde uygulamaya koyduğu Güvenli Turizm Sertifikası ve aşılamadaki başarılı grafiği ile güvenli bir turizm ülkesi olduğunu kanıtladığına değinen Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, ‘İzmir ve Ege Bölgesi de güvenli turizm bölgeleri arasına girdi. Bu güçlü tarafımızı sürdürülebilir kılmalıyız. Dünyada turizmle öne çıkan ülkelerde, yaz sezonu hazırlıkları başladı. Öte yandan ülkemizde de 2022 yılı erken rezervasyonları başladı. İzmir turizm pastasından hak ettiği dilimi almak için bir an önce çalışmalara başlamalı. İzmir turizminin erken rezervasyon sayılarını arttırabilmek için Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında ana pazarlardaki dergilerde, gazetelerde ve sosyal mecralarda İzmir’i tanıtıcı reklamların, haberlerin, programların düzenlenmesi lazım. Bu noktada kentteki her kesime görev düşüyor’ şeklinde konuştu.

İzmir’in somut hedefinin 2019 Turizm rakamlarını yakalamak olması gerektiğini belirten Tercan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İzmir turizminin ana pazarları olan ülkeleri, Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika olarak sıralayabiliriz. Bu ülkeler başta olmak üzere yurt dışında tanıtıma, reklama kış aylarında özel önem vermeli. Destination İzmir olarak kendi çabamızla İzmir’in tanıtım çalışmalarına katkı koymaya çaba sarf ediyoruz. Ancak kurumsal anlamda yerel yönetimlerin, merkezi idarenin çalışmaları önemli.  Turizm değerleri yüksek, çok güzel bir kente sahibiz. İzmir’in değerini bilelim, turizm katma değerini artıralım.

 

İzmir’in somut hedefi 2019 rakamlarını yakalamak olmalı.



Bu Haber 18.11.2021 - 08:44:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.