Bülent Bülbüloğlu: Kredileri ödeyemeyeceğimizi bankalara ilettik

Bülent Bülbüloğlu: Kredileri ödeyemeyeceğimizi bankalara ilettik
GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, kredileri ödeyemeyeceklerini bankalara ilettiklerini açıkladı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, pandemi en ağır darbeyi alan Marmaris'in yangınlar nedeniyle iç pazarı da kaybettiğini dile getirdi.

Sözcü gazetesine konuşan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu normal şartlarda bölgeye her yıl 1,6 milyon İngiliz turistin geldiğini kaydetti. Güney Ege'ye gelen turistlerin yüzde 70'ini İngiliz olduğunu ifade eden Bülent Bülbüloğlu, “Bu yıl İngilizlerin olmaması nedeniyle elimizde Rusya, Ukrayna ve Almanya kalmıştı. Ana pazarımız da açıkçası iç pazardı. Ancak çıkan orman yangınlarından Marmaris’in aldığı büyük yara, yüzümüzün yerli turistten yana da gülmemesine sebep oldu” diye konuştu.

"Rezervasyonların yüzde 70'i iptal oldu"

Yangınların bir türlü söndürülememesinin turizmciye 20 gün kaybettirdiğini ifade eden Bülbüloğlu, “Rezervasyonların yüzde 70’i iptal oldu. Yenileri de gelmedi. Daha yeni yeni gelmeye başladı ama sezonu da bu şekilde kapatmış olduk” dedi.

"Kredileri ödeyecek durumda olmadığımız bankalara ilettik"

Öte yandan, Bülbüloğlu’nun aktardığına göre Marmaris’te düzenlenen bir toplantıda kamu ve özel banka genel müdürleriyle turizmciler bir araya geldi.

Kredi borçlarımızı ödeyebilecek durumda değiliz” diyen Bülbüloğlu, “Bu durumu kendilerine ilettik. 2022’de kazanmaya başlar, 2023’te ödeme yapacak hale geliriz dedik. Buna yönelik bir destek bekliyoruz” dedi.



Bu Haber 01.09.2021 - 16:53:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakkı demir 02.09.2021 - 07:17

    Turizme 20 gün kaybettirmiş olabilir ama doğaya en az 20 yıl kaybettirdi sayın bülbüloğlu. Konuyu çokta önemli olmayan sayısal verilerle ele almışsınız sadece. Peki ya kaybolan doğa? Ölen canlılar?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.