Bülent Akarcalı: Hiç kimse hayvan katlini turizmle bağdaştırmaya kalkmasın

Bülent Akarcalı: Hiç kimse hayvan katlini turizmle bağdaştırmaya kalkmasın

Av turizmine yönelik eleştiride bulunan Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, hiç kimsenin hayvan katlini turizmle bağdaştırmaması gerektiğini ifade etti.


CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in, Bolu’da 14 kızıl geyiğin 408 bin lira ücret karşılığında avlanılmasına izin veren ihaleyi Meclis gündemine taşımasının ardından bir tepki de ANAP döneminin Turizm Bakanı Bülent Akarcalı’dan geldi.

Hürriyet’ten Umut Erdem’e açıklamalarda bulunan Akarcalı, “Avcılığın turizme Türkiye’de etkisi milyonda bir bile olmaz. Olsa bile, bir yabancının gelip de ülkedeki zaten sayıları az olan ender hayvanları öldürmesi, Türkiye’yi 18’inci yüzyıldaki Afrika’nın sömürge ülkelerine dönüştürür.

“Türkiye’nin itibari için şart”

Mevcut yönetmelikte, yabancılara tanınmış olan avcılığın iptal edilmesi, yaban hayvanları avcılığının iptal edilmesi Türkiye’nin itibarı için de şarttır. Hiç kimse bunu, hayvan katlini, canlı katlini turizmle bağdaştırmaya kalkmasın. Türkiye’deki on odalı butik bir otelin turizme katkısı yabancı avcıların sağlayacağı gelirlerden daha fazladır.”

Tarım ve Orman Bakanlığından izin

Öte yandan, Kıbrıscık’taki 3 kızıl geyik için 120 bin, Mudurnu Sırçalı’daki 4 kızıl geyik için 104 bin, Seben Merkez’deki 4 kızıl geyik için 104 bin ve Seben Taşlıyayla’daki 3 kızıl geyik için 80 bin lira avlanma ücreti belirlenmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ise nesli tükenme tehlikesi altında olan Bolu’daki 14 kızıl geyiğin 408 bin lira karşılığında avına izin verdi.



Bu Haber 21.09.2023 - 09:13:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.