Bugüne kadar hangi ülke kaç kişiyi aşıladı?

Bugüne kadar hangi ülke kaç kişiyi aşıladı?
Turizm sektörünün umut bağladığı aşılama, dünya genelinde oldukça yavaş ilerliyor.

Aralık ayının ilk haftasında başlayan aşılama, birkaç ülke hariç, dünya genelinde oldukça yavaş ilerliyor. Aşılamada İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve birleşik Krallık başı çekerken, aşılamanın henüz hiç başlamadığı onlarca ülke bulunuyor.

İsrail neredeyse nüfusun yüzde 40’ını aşıladı

Geride kalan 1,5 ayda dünya genelinde toplam 54.3 milyon insan aşılandı. Aşılamada rakamsal olarak en fazla aşı yapan ülkeler 16,5 milyon ile ABD, 15 milyon Çin ve 5,4 milyonla Birleşik Krallık olsa da, nüfusa oranla en fazla aşıyı yapan ülke yüzde 37 ile İsrail oldu. İsrail’i yüzde 22,7 ile Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 8,4 ile Bahreyn ve yüzde 8,1 ile Birleşik Krallık takip ediyor.

ASI_DUNYA

Türkiye’de 1,3 milyon kişi aşılandı

13 Ocak’ta aşılamaya başlayan Türkiye ise 1,3 milyon kişiyi aşıladı. Ancak Türkiye’de nüfusa oranla yapılan aşı miktarı henüz yüzde 1,3 seviyesinde.

ABD’nin hedefi 100 günde 100 milyon aşılama

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden, önümüzdeki 100 günde 100 milyon kişiyi aşılamayı hedeflediklerini açıkladı. 328 milyon nüfuslu ABD’de, nüfusun yüzde 70’inin aşılanabilmesi için 230 milyon kişiye aşı vurulması gerekiyor. Bu da (tedarik süreçleri hızlanmazsa) ABD’de aşılamanın aşılamanın 6 aydan önce bitmeyeceğini gösteriyor.

ASI_ORANI_DUNYA

Almanya’da işler daha da yavaş ilerliyor

27 Aralık’ta aşılamaya başlayan Almanya’da, bugüne kadar yaklaşık 1,7 milyon insan aşılandı. Almanya’da da aşılamanın oldukça yavaş ilerlediği görülüyor. Benzer şekilde, daha hızlı bir aşılama sürecine geçilmemesi durumunda Almanya’da da aşılamanın oldukça uzun zaman alacağı görülüyor.



Bu Haber 22.01.2021 - 10:00:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.