British Airways'ten çalışanlara: Kırk katır mı, kırk satır mı?

British Airways'ten çalışanlara: Kırk katır mı, kırk satır mı?

İngili hava yolu şirketi British Airways, tarafından çalışanlara gönderilen mesajda, 'ya işten çıkmayı ya da düşük ücretle çalışmayı kabul edin' denildi.

 


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin milli hava yolu şirketi British Airways; kabin görevlilerine, yer hizmetleri çalışanlarına ve mühendislere bir mesaj göndererek 'ya işten çıkın ya da düşük ücretle çalılmayı kabul edin' dedi.

12 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

British Airways'in 42 bin çalışandan 12 bininin işine son vermeyi hedeflediği belirtilirken, çalışanların bağlı bulunduğu sendika UNITE, British Airways'in çalışanları işten çıkarmayı ve devamında onları düşük ücretle yeniden işe almayı hedeflediğini belirtti.

Ücret kesintisi, esnek çalışma

British Airways'in çalışanlara yüzde 20 ücret kesintisi, esnek çalışma koşulları ve üç kabin çalışanına ortak maaş ödenmesi gibi koşulları dayattığı belirtiliyor. 

''Bu önlemleri almazsak hayatta kalma şansımız yok''

Çalışanların bağlı bulunduğu UNITE sendikası, söz konusu planın uçuş ödeneklerinde ve diğer ödeneklerde ciddi bir kesinti anlamına geldiğinin altını çizerken, British Airways sözcüsü ise, ''Havacılık tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıyayız ve farklı bir geleceğimiz olduğunu kabul etmek zorundayız. Bu önlemleri almazsak, hayatta kalma şansımız yoktur. Personelle yürüttüğümüz 78 günlük görüşmelerin sonunda, ikinci aşamaya geçiyoruz.'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 18.07.2020 - 17:49:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.