British Airways'te büyük grev kapıda

British Airways'te büyük grev kapıda

İngiltere'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi British Airways'in (BA) pilotları greve gitme kararı aldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

British Airways'in pilotları, yüzde 90 katılımla gerçekleşen oylamada yüzde 93 'evet' oyuyla geve gitme kararı aldı. Pilotların greve gitme nedeni ise şirketin önerdiği yüzde 11,5'lik zam oranı. British Airways tarafından ''adil'' ve ''cömert'' olarak nitelenen zam miktarını pilotlar yetersiz bularak reddetti.

''Grevin yaz aylarına sarkma nedeni British Airways''

BA pilotlarının bağlı olduğu sendika Belpa, British Airways'in sağlıklı karlar elde ettiği bir dönemde, pilotların da daha iyi bir teklifi hak ettiğini açıkladı. Belpa Genel Sekreteri Brian Strutton, ''bu güçlü sonuçların ardından BA, grevi önlemek için iyileştirilmiş bir zam teklifi ile masaya gelmeli. Üç gün süren görüşmelerde şirket pozisyonunu değiştirmedi. Bu ulaşmazlığın çözümü BA'nın elinde. Yolcularımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Bu nedenle bu konuyu geçtiğimiz kasım ayında müzakereye başladık. Ancak olayın yaz aylarına gelip dayanmasının sebebi BA'dır.'' dedi.

BA mahkemeye başvurdu

British Airways ise Belpa'nın grev kararını durdurmak için mahkemeye başvurdu. Bunun üzerine Belpa, ''Grevi önleme girişimi daha fazla müzakere anlamına geliyor. Şu anda grev zamanı ile ilgili kesinleşmiş bir tarih yok. Gelişmelere göre konuyla ilgili güncelleme yapılacak.'' ifadelerini kullandı.

British Airways ise, Belpa'nın binlerce insanın seyahat planını tehdit etmeyi seçtiğini öne sürdü. BA açıklamasında, ''Yolcularımızın seyahat planını korumak ve gevden kaçınmak için her yolu denemeye deva edeceğiz.'' denildi.



Bu Haber 23.07.2019 - 13:32:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.